Print this page

V lete dátovali Slováci o dušu, doma aj v zahraničí Ilustr.foto: Swan

Kto by si myslel, že cez leto Slováci odložia mobilné telefóny, mýlil by sa. Potvrdzujú to čísla z prevádzky mobilného operátora 4ka, podľa ktorých napríklad v zahraničí dátovali jej zákazníci v auguste takmer trojnásobne viac ako v júni.

 

To však neznamená, že všetci vycestovali za hranice, v rovnakom období stúpol aj počet prenesených dát doma a to o 16%, aj vďaka úspechu letnej kampane Dátujte s dátovou hliadkou.

„Ľudia trávia viac času mimo domova a aj preto spotreba mobilných dát stúpa. Ak by sme spočítali nárasty doma aj v medzinárodnom roamingu, počas prázdnin v porovnaní s júnom naši zákazníci preniesli o 24% dát viac. Sme radi, že naši zákazníci sa vďaka našim výhodným cenám nemusia báť byť on-line kedy a kde len chcú,“ hovorí vedúci produktového oddelenia SWAN Mobile Marek Jánošík.

Nárasty prevádzky v medzinárodnom roamingu zaznamenal operátor už v prvý júlový týždeň. Absolútne najviac Štvorkárov ale dátovalo v zahraničí na konci prázdnin, konkrétne 29.8. V porovnaní s júnom stúpla v auguste prevádzka v medzinárodnom roamingu takmer 3-násobne. Najčastejšie boli zákazníci operátora v Česku, za ktorým nasledujú destinácie ako Nemecko, Rakúsko, Chorvátsko, Maďarsko a Taliansko.

„Zdá sa však, že leto pre Slovákov ešte neskončilo. Za prvý septembrový týždeň preniesli Štvorkári v porovnaní s júnom dvakrát viac dát. Rovnako neklesá ani záujem o dátovanie na Slovensku,“ hovorí technický riaditeľ SWAN Mobile Patrik Kollaroci.