Print this page

Juhokórejská skupina Blackpink za pár hodín zlomila rekordy na YouTube (VIDEO) Reprofoto youtube BLACKPINK

 Juhokórejská dievčenská skupina Blackpink pokorila s videoklipom Kill This Love hneď niekoľko rekordov v sledovanosti na internetovom portáli YouTube.

 

Už počas prvých 24 hodín malo video (umiestnené na YouTube 4. apríla) 56,7 milióna zhliadnutí, čím zosadilo z trónu thank u, next americkej speváčky Ariany Grande. To zaznamenalo koncom minulého roka počas prvého dňa 55,4 milióna zhliadnutí, oznámil portál.

Počas necelých troch dní od zverejnenia už videoklip štvorice predstaviteliek juhokórejského popu, takzvaného k-popu, pokoril hranicu 100 miliónov zhliadnutí, čo je podľa YouTube tiež rekord. Video má najúspešnejšiu premiéru všetkých čias aj v tom, že v jednej chvíli si ho prehrávalo viac než 979.000 ľudí naraz. Dnes má video už viac ako 135 miliónov zhliadnutí a okolo 5,4 milióna "lajkov".

Popová hudba z Južnej Kórey oslavuje celosvetový úspech už niekoľko rokov.
Sedemčlenná chlapčenská skupina BTS vlani v auguste pokorila 24 hodinový rekord, keď video k ich singlu Idol zaznamenalo 45 miliónov spustení. O niekoľko mesiacov neskôr je však prekonala Ariana Grande.

Prvou globálnou popovou hviezdou na internete pochádzajúcou z Južnej Kórey bol v roku 2012 rapper Psy. Jeho klip Gangnam Style pokoril ako prvé video na YouTube hranicu jednej miliardy prezretí.