Print this page

O2 bude odmeňovať zodpovedných vodičov 1 GB dát zadarmo Foto: Omediach.com

Až 96% slovenských šoférov v najnovšom prieskume agentúry Kantar uviedlo, že sú bežne svedkom toho, ako ostatní vodiči používajú mobil za volantom.

 

Spoločnosť O2 sa preto rozhodla vyvinúť aplikáciu, ktorá motivuje vodičov k tomu, aby počas jazdy netelefonovali a neposielali správy a jazdili tak zodpovednejšie.

Spoločnosť O2 Slovakia oznámila rozšírenie aplikácie O2 Extra výhody o navigáciu Sygic, ktorá je zadarmo dostupná pre zákazníkov O2. Upravená aplikácia okrem navigovania sleduje aj bežné správanie sa vodiča za volantom. Dokáže monitorovať prekračovanie rýchlosti aj manipuláciu s telefónom prostredníctvom dotykového displeja.  Aplikácia vyhodnocuje zodpovednosť vodiča a za každú jazdu dlhšiu ako 500 metrov zobrazí skóre od 0 do 100.

Pokiaľ vodič bude jazdiť celý mesiac zodpovedne, so zapnutou navigáciou v aplikácii O2 Extra výhody, môže získať mesačne 1 GB dát. Jazdiť môže buď tak, že si navolí presnú trasu alebo použije takzvaný free ride mode, kde cieľovú destináciu nezadáva, informovala spoločnosť na tlačovej besede. Aplikácia je podľa Terezy Molnár z O2 aktívna od dnešného dňa.

Ak sa mu za mesiac podarí získať v priemere aspoň 80 bodov a počas aspoň 10 jázd odjazdí najmenej 150 kilometrov, získa 1GB dát zadarmo.

"Chceme prispieť k riešeniu problému," povedal online marketing manager O2 Michal Dodok. Upozornil na to, že najčastejšie majú v ruke mobil pri šoférovaní mladší ľudia. "Chceme ich nielen motivovať ale aj odmeňovať," dodal. Akcia je súčasťou novej iniciatívy O2 Dátuj zodpovedne.

Už dávno nie je jediným problémom iba telefonovanie a písanie správ počas šoférovania. Najnovšie zápasí spoločnosť aj s novým trendom, ktorý prišiel s nástupom sociálnych sietí. Trend, kedy chcú byť hlavne mladí ľudia online 24 hodín, 7 dní v týždni, dokonca aj pri šoférovaní. Až 76 % vodičov v prieskume uviedlo, že v minulosti videli fotku alebo video, ktoré šofér zdieľal počas jazdy na svojich sociálnych sieťach. 95 % vodičov si myslí, že takáto činnosť je nebezpečná.

Odporúčame aj: Kampaň O2 odštartoval Sajfov livestream za volantom

Hlavným ambasádorom kampane je moderátor Matej Cifra, známy ako Sajfa. Celú kampaň odštartoval 5. apríla, kedy cestou do práce vysielal livestream pre fanúšikov priamo spoza volantu. Keď ho na diaľnici zastavila polícia, odložil telefón, no online prenos nechal bežať ďalej.