Print this page

Disney spustí svoju streamovaciu službu v prvej krajine v novembri za menej ako Netflix

Americká mediálna a filmová spoločnosť Walt Disney spustí svoju streamovaciu službu v Spojených štátoch v polovici novembra.

 

Ponúkne ju síce lacnejšie ako rival Netflix, jej obsah ale bude užší a zameraný na rodinné filmy a rodinné zábavné relácie. V noci na dnes o tom informoval šéf firmy Robert Iger.

Za službu s názvom Disney Plus si spoločnosť bude mesačne účtovať 6,99 dolára, zatiaľ čo internetová televízia Netflix ponúka svoje mesačné predplatné za 13 dolárov. Diváci Disney Plus budú môcť zhliadnuť napríklad sériu Hviezdnych vojen alebo seriál Simpsonovci a stovky ďalších seriálov a filmov. Bude ich možné aj stiahnuť a sledovať offline.

Po americkom štarte 12. novembra by sa služba mala do dvoch rokov rozšíriť aj do Európy a Ázie. Koncern odhaduje, že do roku 2024 bude mať 60 až 90 miliónov zákazníkov. Exkluzívne chce ponúkať relácie pochádzajúce z vlastného štúdia, ktoré stiahne z ponuky Netflix a ďalších rivalov. Netflix má v USA asi 60 miliónov zákazníkov.

Na jeseň tohto roku sa chystá prísť na trh s vlastnou streamovacou službou aj spoločnosť Apple.

Podrobnosti: Apple predstavil veľké novinky: novú TV aj spravodajskú službu a kreditnú kartu (VIDEO)

Cenu, akou chce konkurovať, predajca chytrých telefónov zatiaľ neoznámil. Sľubuje ale exkluzívne relácie, na ktorých bude spolupracovať s hollywoodskymi hviezdami, ako je režisér Steven Spielberg alebo herečky Reese Witherspoon a Jennifer Aniston, napísala agentúra DPA.