Print this page

Swan ukončil akvizíciu telekomunikačného operátora Imafex

Telekomunikačný operátor Swan posilňuje svoju pozíciu na trhu. V spoločnosti Imafex nadobudol Swan 50-percentný podiel. Akvizíciou spoločnosti Imafex, získava zákazníkov ďalších 10-tisíc domácností a firiem v regióne Liptova a Banská Bystrica.

Imafex poskytuje rezidenčným zákazníkom 20 rokov neobmedzený prístup do siete Internet aj služby digitálnej televízie. Pred pätnástimi rokmi začala spoločnosť s budovaním vlastnej optickej infraštruktúry.
V nadchádzajúcom období bude Imafex poskytovať služby naďalej pod svojou značkou.

Cieľom akvizície je ďalej rozvíjať produktové portfólio, pokrytie, technológie, zákaznícky servis, ale aj marketing v spolupráci so spoločnosťou Swan, ktorá poskytuje telekomunikačné služby už pre viac ako 70-tisíc domácností na Slovensku, píše Swan v tlačovej správe. Hodnotu transakcie zmluvné strany neuvádzajú.

„Po úspešnej fúzii Swanu a Benestry máme naďalej ambíciu rásť a byť plnohodnotným národným hráčom. Spojenie s Imafexom považujeme za strategicky dôležité pri upevňovaní našej pozície na trhu rezidentov a na ceste k firme so 100-miliónovým obratom. Našim cieľom je spájanie technológií a skvalitňovanie služieb. Neustále chceme zlepšovať zákaznícku skúsenosť a zvyšovať tak spokojnosť našich zákazníkov,“ povedal generálny riaditeľ Swanu Roman Vavrík, podľa ktorého spoločnosť rokuje s viacerými hráčmi o ďalších možných partnerstvách.

„Som nesmierne rád, že sa partnerom nášho ďalšieho rozvoja stal taký významný operátor, akým je Swan. Po minuloročnej fúzii so spoločnosťou Benestra ho považujem za lídra v dynamike rastu a technologického rozvoja medzi celoslovensky pôsobiacimi operátormi na trhu. Verím, že naše vzájomné dlhoročné skúsenosti zužitkujeme najmä v prospech našich zákazníkov. Prinesieme im ešte viac služieb s vyššou pridanou hodnotou, než mohli využívať do dnes,“ povedal konateľ spoločnosti Imafex Jan Folwarczný.