Print this page

Svetovou osobnosťou sociálnych sietí sa stala modelka aj babička (VIDEO) Reprofoto FB/video

V súťaží významných svetových osobností sociálnych sietí Global Social Awards uspel americký futbalista Ross Smith so svojou 92-ročnou babičkou, juhoafrická moderátorka Bonang Mathebaová, brazílska modelka Paola Antoniniová, ktorá pri autonehode prišla o nohu, a aj maďarská videobloggerka Vivien Alexyová.

 

Ceny, ktoré sa odovzdávali dnes v pražskom Fóre Karlín, sa udeľujú napríklad za inšpiráciu, ktorú osobnosti prinášajú, a za ich vplyv na spoločnosť.

Medzi nominovanými finalistami bola tiež šestnásťročná Švédka Greta Thunbergová, ktorá upozorňuje na nutnosť riešenia klimatických zmien a iniciovala celosvetové študentské protesty, ďalej česká bloggerka Anna Šulcová alebo prvá modelka s Downovým syndrómom Madeline Stuartová z Austrálie.

Na dnešnom slávnostnom vyhlasovaní sa zišlo viac ako 40 osobností sociálnych sietí z celého sveta. Vo finále ankety sa rozhodovalo medzi 35 ľuďmi z 20 krajín. Thunbergová sa dnešného večera nezúčastnila.

Global Social Awards vyhľadáva rastúce hviezdy on-line prostredia a oceňuje populárne osobnosti zo sveta sociálnych médií. Podujatie moderovala modelka Karolína Kurková a slovenský moderátor Martin Pyco Rausch.