Print this page

Zbierka starých mobilov v Orangei pokračuje už 20. kampaňou. Zákazníci doteraz priniesli viac ako 316 000 zariadení Foto: Orange

Orange už niekoľko rokov svojich zákazníkov motivuje k ekologickému mysleniu a k tomu, aby nepoužívané mobilné zariadenia zbytočne nenechávali ležať vo svojich domácnostiach. Staré mobilné telefóny však nepatria ani do smetného koša.

 

Ich ekologická likvidácia je totiž prospešná nie len pre životné prostredie, ale pomôže aj organizáciám, ktoré to potrebujú. Svojimi starými či nepotrebnými telefónmi môže verejnosť pomáhať už sedem rokov. Ďalšia zbierka potrvá do 30. septembra a sumou 50 centov za každý odovzdaný mobil Orange tentoraz prispeje organizácii Deťom s rakovinou.

Počet mobilných telefónov na našej planéte je čoraz väčší a s tým sa úmerne zvyšuje aj množstvo tých zariadení, ktoré už nikto z nás nepoužíva. Zbierka starých mobilných telefónov má za sebou už svoju 19. zbernú sezónu, počas ktorej zákazníci Orangeu na predajniach Orangeu a na festivale Pomalo odovzdali dokopy 11 501 nepotrebných teefónov vhodných na ekologickú likvidáciu. Celkovo sa do zbierky zapojilo 3 491 zákazníkov a svojou iniciatívou tak prispeli k celkovému číslu doteraz odovzdaných mobilov - 316 445 kusov.

Ohľaduplný prístup k svetu aj k ľuďom

Všetko, z čoho sú mobily vyrobené, sa dá recyklovať a to, čo z nepotrebných zariadení takto vyťažíme, už nemusíme ťažiť z prírody. Takže čím viac mobilov sa „zrecykluje“, tým menej budeme ničiť našu planétu. V poradí už 20. kampaň k zbierke mobilných telefónov prebieha od 1. 6. 2019 do 30. 9. 2019. Tým, že nepoužívaný mobilný telefón odovzdáte na odberné miesto nielenže zabránite tomu, aby elektro-odpad skončil v smetnom koši, ale pomôžete aj ľudom, ktorí to potrebujú.

Orange totiž za každé odovzdané zariadenie venuje 50 centov organizácii Deťom s rakovinou, ktorá už od roku 2015 pomáha detským pacientom s onkologickým ochorením. Za celým združením stoja rodičia detí, ktoré sa dlhodobo liečili na bratislavskej detskej onkológii.

Navyše, ak teraz starý mobil odovzdáte v predajni Orangeu do 3. júla, môžete vyhrať 5 x 2 vstupenky na festival Pohoda. Ak to nestihnete, môžete ho priniesť aj priamo na festival do stánku pri Optimistane Nadácie Orange a zapojiť sa tak do súťaže o vstupenky na ďalší ročník festivalu Pohoda. Aj prítomnosťou na letných festivaloch či iných verejných akciách sa Orange snaží preniesť informácie o dôležitosti recyklácie elektro-odpadu širokej verejnosti a ešte viac zjednodušiť prístup k odberným miestam. Počas leta teda môžete nepotrebné telefóny odovzdať na letných festivaloch Pohoda, Grape alebo The Legit Blast. Aktivitu už druhý rok podporuje aj slovenská kapela Puding pani Elvisovej, ktorá k nej pretextovala svoj známy hit Mladí chemici.

Viac informácií o aktuálnej zbierke nepotrebných mobilných telefónov nájdete na tomto linku.