Print this page

Spoločnosť Křetinského a Tkáča ovládla polovicu hernej agentúry Grunex Foto: FB Grunex.com

Spoločnosť EC Investments (ECI) Daniela Křetínského a Patrika Tkáča získala 50-percentný podiel v hernej agentúre Grunex, špecializovanej na marketingové a PR aktivity zamerané na počítačové a konzolové hry a esport.

 

Grunex to uviedol v tlačovej správe. Cena akvizície nebola oznámená.

Cieľom akvizície je podľa správy posilniť oblasť elektronických športov v rámci ECI, spolupracovať v tomto segmente s ostatnými spoločnosťami, v ktorých držia obaja podnikatelia podiel, najmä v mediálnych spoločnostiach združených v holdingu Czech Media Invest, a zároveň rozvíjať esport v Českej a Slovenskej republike.

Doterajší majiteľ Martin Liberský zostáva na základe uzavretej dohody jediným konateľom a bude aj naďalej plne riadiť chod agentúry.

"Vstup silného partnera v podobe ECI nám otvára dvere k úplne novým príležitostiam. Už v septembri oznámime ďalšie projekty, ktoré posunú esport v Českej a Slovenskej republike na zahraničnú úroveň," uviedol Liberský.

Grunex je s viac ako desaťročnou históriou v súčasnosti najväčším subjektom v oblasti tuzemského herného marketingu, PR a esport. Jeho portfólio obsahuje vlastné herné weby sa súhrnnou návštevnosťou približne 330.000 hráčov mesačne, širokú škálu facebookových stránok s 500.000 fanúšikmi a tiež podiel v hernej relácii Re-Play na televíznom kanáli Prima COOL.

"V oblasti hrania a esport špeciálne, vidíme veľký potenciál. Ide o odvetvie, ktoré sa celosvetovo veľmi rýchlo rozvíja a chceme byť súčasťou tohto trendu a ďalej ho podporiť aj v rámci Českej republiky a na Slovensku. Za týmto účelom sme hľadali vhodného partnera, ktorý by vniesol do ECI potrebné skúsenosti," uviedol Miroslav Bodnár z ECI.

EC Investments vlastní 40-percentný podiel v skupine e-shopov Mall Group. ECI takisto vlastní podiel v cenovom porovnávači Heureka. Tržby skupiny v minulom roku presiahli 700 miliónov eur. Vlastníkmi ECI sú podnikatelia Daniel Křetínský (50 percent), Patrik Tkáč (40 percent) a Roman Korbačka (desať percent).