Print this page

Cynická obluda prešla od Denníka N k SME Foto: Archív R. O.

Rado Ondřejíček, ktorý stojí za sarkastickou stránkou Cynická obluda, prešiel od Denníka N opäť k SME. Od 1. septembra je Cynická obluda doménovou súčasťou denníka SME.

 

„História je taká, že Cynická obluda začala v júli 2012 vychádzať na googlovskej platforme Blogger a na tom sa dodnes nič nezmenilo. Stále je to ten hnusný, neoptimalizovaný, užívateľsky neprítulný blog, ktorý som si pred siedmimi rokmi vybral, lebo sa to dalo vyklikať za tri minúty,“ napísal Rado Ondřejíček na blogu na Sme.sk.

Po istom čase a získaní fanúšikov jeho vtipy začali vychádzať najprv nepravidelne v SME a neskôr, po vzniku Denníka N, prešiel s Cynickou obludou k doméne Nka.

"Po viac ako štyroch rokoch peknej spolupráce s N-kom, na ktorú nemôžem povedať jediného zlého slova, sa Obluda na doménovej úrovni opäť presúva... Obluda ostáva Obludou, naďalej s úplnou nezávislosťou, na vlastnej platforme, akurát odkazy na moje vtipy už nebudú prichádzať z výsostných vôd Denníka N, ale skôr zo SME a nová doména bude cynickaobluda.sme.sk,“ píše Ondřejíček.

Karikatúry a vtipy Cynickej obludy urazili už nejedného politika. Pobúrenie už roky neskrýva predseda parlamentu Andrej Danko.

Podrobnosti:  Danko: Keď mi napíše Denník N, že som K.O..., tak to je trochu silná káva

„Radovi Ondřejíčkovi ďakujeme za doterajšiu spoluprácu a prajeme veľa úspechov dobudúcna,“ reagoval na odchod Cynickej obludy od Nka Lukáš Fila, šéf vydavateľstva N Press.

RADO ONDŘEJÍČEK (1977) v minulosti publikoval v magazíne inZine, potom v T-Station, založil Humno.sk. V roku 2011 vydal knihu Homo asapiens a o rok neskôr založil projekt Cynická obluda. V roku 2013 mu vyšla kniha Tekvicový prívarok pre dušu.