Print this page

RTVS tak skoro spravodajský web mať nebude

Pre moderné televízie je vlastný spravodajský web samozrejmosťou. RTVS spustila nové webové sídlo. Spravodajský web na spustenie ešte čaká.


Pred niekoľkými dňami spustil Rozhlas a televízia Slovenska testovaciu verziu nového webu na rtvs.sk. „Nový web sme aktuálne spustili v testovacom štádiu. Súčasné tri webové sídla umiestňujeme do jedného. V krátkodobom časovom horizonte ho obohatíme samozrejme aj o spravodajský web," povedal v online rozhovore s čitateľmi Pluska.sk generálny riaditeľ RTVS Václav Mika. V dohľadnej dobe to však nebude. „Spravodajský web sa podľa riaditeľky Sekcie marketingu a komunikácie RTVS Daši Matušíkovej len zvažuje do budúcnosti. "Bude súčasťou online koncepcie, ktorú RTVS pripravuje. Momentálne však akékoľvek detailnejšie informácie nie sú k dispozícii," povedal pre Omédiách.com minulý týždeň Richard Šümeghy, dnes už exhhovorca RTVS.

Na www.RTVS.sk sú v súčasnosti informácie o všetkých programových službách RTVS, rozhlasový a televízny program s archívom, živé streamy a informácie o reláciách. Súčasne RTVS spustila aj redizajnovaný informačný portál RTVS.org.

Odporúčam aj: RTVS má nový web. Pozrite sa, ako vyzerá

Odporúčam aj: RTVS mení svoju online tvár

Všetky moderné televízie už využívajú web ako ďalší komunikačný kanál pre vlastné spravodajské materiály. Aj vzhľadom k tomu, že práve nové médiá sú stále silnejším konkurentom ku klasickým médiám. RTVS má množstvo materiálu, ktoré je možné využiť aj na webe.
Silný spravodajský web má napríklad Česká televízia, už pred niekoľkými rokmi ho spustila Markíza - tvnoviny.sk aj JOJ - noviny.sk.
"Web je zatiaľ iba v prvej, základnej fáze vývoja. Ambíciou Nových médií je postupne priniesť nielen nový, špecializovaný obsah, ale aj aplikácie pre mobilné zariadenia," povedal Dušan Vančo, ktorý má v RTVS na starosti Nové médiá.