Print this page

Digi Slovakia informuje zákazníkov o predaji

Digi Slovakia je už niekoľko dní súčasťou spoločnosti Slovak Telekom. Pre zákazníkov DIGI Slovakia sa touto akvizíciou nič nemení, oznamuje zákazníkom spoločnosť Digi Slovakia.

Rumunské konzorcium RCS & RDS (majiteľ DIGI Slovakia) sa po niekoľkomesačných rokovaniach dohodol so Slovak Telekom na odkúpení 100% podielu spoločnosti DIGI Slovakia.

"Zákazníci DIGI Slovakia nemusia mať obavy z budúcnosti, keďže touto akvizíciou nebudú dotknuté práva a povinnosti vyplývajúce z existujúcich zmlúv a ako i zo zákona o elektronických komunikáciách, ktorý myslí na prospech a ochranu zákazníkov," oznámila spoločnosť na svojom webe. Spoločnosť sľubuje, že všetky informácie a odpovede na otázky dostane klient DIGI Slovakia na call centre 0850 211 112 (satelitná TV) a 0850 700 800 (káblová TV a internet) a na pobočkách DIGI Slovakia po celom Slovensku.

odporúčam aj: Podrobnosti o akvizícii Slovak Telekomu a Digi Slovakia

Spoločnosť DIGI Slovakia bude po akvizícii pôsobiť ako nová dcérska spoločnosť a samostatná právna entita.

Rokovania oboch strán boli zavŕšené 14. mája 2013 podpisom akvizičnej zmluvy. Akvizíciu musí odsúhlasiť Protimonopolný úrad Slovenskej republiky.

DIGI Slovakia pôsobí na Slovensku od roka 2006 a poskytuje káblovú televíziu a internet v 10 slovenských mestách. Väčšina jej zákazníkov využíva príjem TV cez satelit. V súčasnosti využíva jej služby TV a internetu viac ako 270 tisíc zákazníkov.

Slovak Telekom poskytuje digitálnu televíziu Magio na metalickej, optickej sieti, aj cez satelit. V súčasnosti má viac ako 180 tisíc zákazníkov. V poslednom roku rozširuje platformu Magio aj do mobilnej oblasti prostredníctvom aplikácie Magio TV Go s viac ako 15 tisíc používateľmi.