Print this page

Klasické preteky F1 nahradia virtuálne so skutočnými pretekármi (VIDEO) Foto: Facebook F1

 Fanúšikovia Formuly 1 sa po zrušení úvodných siedmich Veľkých cien sezóny dočkajú náhradky vo forme virtuálnych pretekov, ktorých sa zúčastnia aj skutoční piloti F1.

 

Vedenie šampionátu spustilo oficiálnu sériu videoherných Grand Prix a prvé pôjdu už túto nedeľu, kedy sa mala pôvodne uskutočniť Veľká cena Bahrajnu.

"Každý nasledujúci závodný víkend budú preteky F1 z reálneho sveta nahradené virtuálnou Veľkou cenou," oznámili predstavitelia šampionátu, ktorý sa kvôli pandémii koronavírusy rozbehne najskôr v júni. "V prvých pretekoch série budú na rošte súčasní piloti F1 spoločne s množstvom hviezd, ktoré oznámime neskôr," uviedli zástupcovia F1.

Preteky budú môcť fanúšikovia sledovať na oficiálnom kanáli F1 na YouTube, na Twitch a facebooku. Celá akcia by mala trvať 90 minút, závod sa pôjde na polovičnú vzdialenosť 28 kôl.

Už minulý víkend si zapretekali vo videohrách jazdci F1 Max Verstappen a Lando Norris, ktorí si esport vynahrádzali zrušenou Veľkou cenou Austrálie.

Tohtoročný seriál formuly 1 sa rozbehne najskôr 7. júna v Azerbajdžane. Zrušené bez náhrady boli preteky v Austrálii a ikonická Veľká cena Monaka, v neskoršom termíne by sa mohli do kalendára vrátiť odloženej Grand Prix Bahrajnu, Vietnamu, Číny, Holandska a Španielska.