Print this page

Zakladateľ Twitteru sľúbil miliardu dolárov na boj s koronavírusom Reprofoto youtube Wochit News

Zakladateľ a šéf sociálnej siete Twitter Jack Dorsey sľúbil, že poskytne na boj proti koronavírusu miliardu dolárov. To predstavuje viac ako štvrtinu jeho celkového majetku. Dorsey o tom informoval na svojom twitterovom účte.

Sľúbenú čiastku vloží do svojho charitatívneho fondu Start Small, a to vo forme akcií spoločnosti Square, ktorú tiež založil a ktorú aj riadi.

"Dúfam, že to inšpiruje ostatných k tomu, aby urobili niečo podobné," uviedol štyridsaťtriročný Dorsey. Neposkytol však žiadne podrobnejšie informácie o tom, na aké účely budú peniaze v rámci boja proti koronavírusu použité.


V Spojených štátoch teraz panuje nedostatok pľúcnych ventilátorov a ochranných pomôcok a mnoho ľudí sa kvôli koronavírusu dostala do ekonomických problémov, upozorňuje v tejto súvislosti server BBC.

Twitter je bezplatnou službou, prostredníctvom ktorej užívatelia môžu oznamovať krátke odkazy. Square ponúka spracovanie platieb cez mobilné zariadenia.

Peniaze na boj s koronavírusom a jeho dôsledky sa rozhodli venovať aj ďalší miliardári z technologického priemyslu. Zakladateľ spoločnosti Facebook Mark Zuckerberg napríklad sľúbil 30 miliónov dolárov, a to z veľkej časti na vývoj liečby. Šéf Amazonu Jeff Bezos daroval 100 miliónov dolárov potravinovým bankám v Spojených štátoch, aby pomohol ľuďom, ktorí v čase koronavirovej krízy zápasia s nedostatkom jedla.