Print this page

Vzniká nový spravodajský web o F1

Symbolicky pri príležitosti 70. výročia prvých pretekov histórie Formuly 1 na Slovensku odštartuje nová špeciálna stránka o F1 web F1online.sk.

Jedným z dôvodov vzniku nového webu je zrušenie stránky F1.sk. Stránka patrila medzi weby, ktorých prevádzku spoločnosť Fun Media Group k 1. aprílu ukončila. Obsah webu f1.sk presunula pod doménu správy.sk.

Podrobnosti: Končí niekoľko webov: hokej.sk, infospravy.sk, mobil.sk, auto.sk a ďalšie

Šéfredaktorom F1online bude Milan Kubala, ktorý má skúsenosti z F1.sk, nový web bude zastrešovať aj po IT-stránke. Redaktorský tím F1online tvoria Ladislav Király, ktorý pracoval viac ako sedemnásť rokov pre F1.sk, ďalší bývalý redaktor F1.sk Matúš Pavlík a redakcia Marek Hlavatý.
Garantom projektu je televízny komentátor Števo Eisele, vznik nového webu podporuje napríklad aj český pretekár Josef Král, zástupca slovenského motoršportu Richard Gonda a fotograf Martin Trenkler.

„Myšlienku založiť nový portál pre Formulu 1 katalyzovali oznámené škrty na strane F1.sk. Aj keď tento web v nejakej forme stále žije, pokles aktivity na ňom je neprehliadnuteľný. Z tohto dôvodu nás kontaktovalo viacero čitateľov s otázkou, čo sa so slovenskou formulovou scénou stane. Keďže si aj my myslíme, že Formula 1 si u nás zaslúži viac priestoru, rozhodli sme sa založiť F1online.sk,“ povedal šéfredaktor Kubala.

„Našou ambíciou je vybudovať web, ktorý bude slovenskému a českému publiku prinášať aktuálne a kompletné informácie z prostredia Formuly 1. Plánujeme tiež výrazne podporiť zdravú diskusiu medzi slušnými fanúšikmi, ktorí sú sklamaní z toho, že v dnešnom internetovom svete je čoraz ťažšie nájsť priestor na vecnú debatu bez vulgárnych indivíduí a trollov vyžívajúcich sa v anonymite a urážaní druhých. Veríme, že prispejeme k utuženiu tejto komunity v našich končinách, a tá sa bude na náš portál s radosťou vracať,“ dodal Kubala.

“Formula 1 je so 450 miliónmi televíznych divákov nielen celosvetový fenomén, ale aj jeden z najobľúbenejších segmentov športu a zábavy. Len na Slovensku si v časoch voľne dostupného TV signálu naladilo každé preteky priemerne 230 000 divákov, po prechode na platený kanál Sport2 sleduje F1 pravidelne 100 tisíc ‚hardcore‘ fanúšikov. Pre lepšiu ilustráciu, je to dvojnásobný počet oproti futbalovým či hokejovým zápasom domácej či akejkoľvek zahraničnej ligy. Aj preto som nadšený a verím, že komunita vášnivých, ale pritom slušných formulových fanúšikov, si na f1online.sk príde na svoje. Keby som si mal vybrať vlastný dream team, tak Milan Kubala a Ladislav Király by boli na zozname úplne najvyššie, takže stránka je v tých najkvalitnejších rukách! Bude to majstrovská jazda na plný plyn," povedal Števo Eisele.