Print this page

Twitter natrvalo zmazal účet komentátorky kvôli šíreniu nenávisti Reprofoto: Youtube Katie Hopkins OFFICIAL

Sociálna sieť Twitter natrvalo zmazala účet kontroverznej britskej komentátorky Katie Hopkinsovej, ktorá sa podľa nej opakovane previnila proti pravidlám zakazujúcim šírenie prejavov nenávisti. Pravicová autorka stĺpčekov mala na twitteri viac ako milión sledujúcich a už skôr sociálna sieť jej účet dočasne zablokovala ako varovanie.

 

Napísal o tom dnes server BBC.

"To, aby bol twitter bezpečný, je našou prioritou - urážky a nenávistné správanie v našej službe nemajú miesto a aj naďalej vždy zakročíme, ak niekto poruší pravidlá," uviedla firma vo svojom zdôvodnení. Nešpecifikovala pritom, či k zrušeniu účtu dal podnet niektorý konkrétny príspevok.

Pravidlá sociálne siete stanovujú, že prispievatelia nesmú vo svojich textoch podporovať násilie, hrozby alebo obťažovanie ostatných na základe rasy, etnickej príslušnosti, národnostného pôvodu, kasty či sexuálnej orientácie. Hopkinsová, ktorá okrem iného písala pre bulvárne denníky The Sun či Daily Mail, je ale známa práve radikálnymi názormi, ktoré sa dajú interpretovať ako podnecovanie k nenávisti.

Komentátorka v minulosti okrem iného napísala, že proti lodiam s migrantmi v Stredozemnom mori by mali byť nasadené delové člny, prirovnávala utečencov ku švábom alebo žiadala zriadenie internačných táborov pre podozrivých moslimov a hovorila v súvislosti s radikálmi o "konečnom riešení".

Niekoľko príspevkov Hopkinsovej v minulosti zdieľal aj americký prezident Donald Trump, ktorý má sám problémy s porušovaním pravidiel sociálnej siete. Twitter opakovane označil niektoré prezidentove príspevky ako nepresné a zavádzajúce.