Print this page

Fedor Flašík sa stal spolumajiteľom bulvárneho webu a chystá nové médium Reprofoto youtube Denník N

Bulvárny web hlavne.sk má nového spolumajiteľa. V spoločnosti STORYmedia, konateľa a spolumajiteľa Andreja Walnera nahradil človek známy z politických reklamných kampaní - Fedor Flašík.

„Vedel som, že pán Flašík má o to záujem, tak som ho oslovil,“ povedal pre Omediach.com Wallner, ktorý aktuálne pracuje na tlačovom oddelení ministerstva pôdohospodárstva.

Flašík to pre Omediach.com potvrdil, obaja odmietli konkretizovať podrobnosti transakcie.

Hlavne.sk je v porovnaní s inými bulvárnymi či spravodajskými projektami web s okrajovým zásahom. Podľa posledných dostupných dát z auditu návštevnosti AIMmonitoru z konca minulého roka, mal len necelý 37 tisíc reálnych užívateľov (RÚ) mesačne. Pre porovnanie - v tom čase mali cas.sk a pluska.sk každý viac ako 2 milióny RÚ.

Web hlavne.sk pôsobí nedôveryhodne. Nenašli sme na ňom informáciu, kto je jeho majiteľ, kto je autorom článkov, kde sídli redakcia. Jediný kontakt je všeobecný mail Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..

Web Hlavne.sk

Podľa Finstatu má vydavateľstvo 2 zamestnancov. Flašík vo vydavateľstve vlastní 30 percent, 70 percent česká spoločnosť Showpix.

Web hlavne.sk prevádzkuje spoločnosť STORYmedia, predtým to bola STARmedia, ktorá istý čas vydávala bulvárny časopis Story. V roku 2015 Flašík stál pri pokuse o reštart časopisu. V tom čase majiteľom vydavateľstva bola aj spoločnosť Branislava Záhradníka.

Podrobnosti: Šedou eminenciou vynoveného bulváru je Fedor Flašík

Flašík v roku 2015 napísal niekoľko úvodníkov, pomáhal s kampaňou a potom sa jeho meno z časopisu vytratilo.

Flašík má s vydavateľstvom veľké plány

Prečo bývalý majiteľ reklamnej agentúry vstúpil do vydavateľstva? „14. septembra idem do dôchodku. Mám v pláne vytvoriť veľkú platformu. Kto sa zaujíma o politiku, nájde tam politiku, kto o bulvár, nájde tam bulvár. Bude tam všetko - od politiky cez šport až po horoskopy. Žiaden smer však nebude dominantnejší ako tie ostatné,“ povedal Flašík pre Omediach.com. Zatiaľ nový projekt nemá meno a Flašík ešte nevie povedať, koľko bude mať ľudí a kto budú preňho pracovať. Prvé roky to bude financovať z vlastných zdrojov spolu s druhým majiteľom a verí, že projekt si časom na seba zarobí. Ráta s tým, že na web budú prispievať okrem členov internej redakcie, aj externisti. Súčasťou projektu budú aj komentáre či blogy. „Chcem vytvoriť platformu, kde si každý čitateľ vytvorí vlastný názor. Ak tam bude písať, Chmelár, nech tam je aj Banáš... Chcem urobiť obsahovo aj dizajnovo príjemný web pre čitateľov,“ dodal Flašík.

Fedor Flašík vo videu Denníka N z minulého roka o financovaní strany a o nejasnom výroku zo spisu Gorila:

Flašík v 90. rokoch riadil reklamnú agentúru Donar, pomáhal v kampani HZDS, agentúra mala lukratívne zákazky od štátnych bánk. Bol pri zrode Smeru, ktorému pomáhal s marketingom a reklamou. Stál za jeho kampaňou v roku 2002 s videom o majstrovi Poriadok. Viackrát sa uchádzal o post šéfa RTVS (STV).