Print this page

Na Slovensku vznikla hra, v ktorej vás bude trénovať aj Ján Volko. Stiahlo si ju vyše milión hráčov

Letné olympijské hry v Tokiu sa tento rok kvôli koronavírusu neuskutočnia, no slovenská atletika má aj tak našliapnuté na enormný úspech a skvelú reklamu po celom svete. 

 

V jednom z bratislavských vývojárskych štúdií vznikla hra pod názvom Athletics Mania, ktorej tvárou sa stal halový majster Európy Ján Volko. Ten je tiež hrdým partnerom SWANu a objavuje sa aj v našich televíznych spotoch. 

Athletics Mania je dostupná pre smartfóny s Androidom a iOS, ale dá sa tiež hrať rovno na počítači cez Facebook. Hoci vyšla len v júli, registrovalo sa do nej už viac než milión hráčov z celého sveta! 

V hre je možné súťažiť v šprinte na 100 metrov, behu cez prekážky, skoku do diaľky či výšky, hode diskom alebo iných tradičných disciplínach z atletických štadiónov. 

Súperom bude vaša vlastná tabuľka najlepších výsledkov, počítač, ale aj protivníci ovládaní skutočnými hráčmi z opačného konca sveta, ktorí si hru tak isto stiahli a sú pripojení na internet. 

Súťažením si budete krátiť dlhé chvíle v pohodlí obývačky, takže autori od vás samozrejme nemôžu očakávať žiadne reálne poskakovanie a prudké pohyby. O najlepší čas preto bojujete ťukaním do klávesnice alebo správnou kombináciou tlačidiel stláčaných na displeji mobilu. 

Koncept ovládania si tak Athletics Mania požičiava z už známych športových hier pre PC, Xbox alebo PlayStation, no narozdiel od nich ju môžete hrať aj úplne zadarmo

Disponuje vynikajúcou grafikou, ktorú dopĺňajú verne spracované štadióny s tisíckami divákov. Súčasťou je dokonca aj anglický komentár a tabuľky s výsledkami, aké by ste našli v skutočných TV prenosoch. 

Hra samotná je už plne v slovenčine. Mala by vás baviť aj po dlhých hodinách, keďže medzi samotnými disciplínami vaša postava potrebuje trénovať a nakupovať lepšie vybavenie. 

Horúčkovité ťukanie bude poprepletané RPG prvkami a nutnosťou rozmýšľať, kde najlepšie investujete získané body a peniaze.

Nebojte sa však, že by bolo všetko príliš zložité. Virtuálny Ján Volko a niektoré ďalšie hviezdy vás prevedú celým režimom kariéry. 

Dobré výsledky teda prídu nielen vďaka vašim rýchlejším prstom, ale aj poriadnemu rozhýbaniu mozgových závitov, Nie je to však tak aj v skutočnom živote, kedy vám pri behu či cyklistike pomôže dôsledné plánovanie tréningov a sledovania jedálnička? 

Či už v hre alebo skutočnom športe, držíme vám palce. Lepšie výkony vám zaručí aj rýchly a spoľahlivý optický internet na doma od SWANu.