Print this page

4 typy dátožrútov a 4 tipy na dokonalý smartfón pre každého z nich Ilustr. foto 4ka

V obchodoch je toľko špičkových smartfónov, ktoré dnes dokážu viac, než akýkoľvek starší notebook! Nie každý však musí vo vrecku nosiť mobil za vyše 1 000 eur. Niekto používa mobil len zriedka, iní sa od neho neodlepí po celý deň. 

Zo štedrej ponuky telefónov od 4ky si našťastie vyberie úplne každý. Ak sa vám hodí malá pomoc, čítajte ďalej. 

Sviatoční dátovači - mobil pre (starých) rodičov

Každý poznáme niekoho, kto svoj pohodlný tlačidlový mobil za čudo s dotykovou obrazovkou vymenil len veľmi neochotne. Smartfón však aj takýmto používateľom otvára dvere k prijímaniu fotografií a videohovorom s celou rodinou. 

Ak miniete len stovky megabajtov mesačne, mobil používate najmä mna volanie a internet stále nie je každodenná záležitosť, pokojne si vyberte z toho najdostupnejšieho. 

Xiaomi Redmi 8 môžete mať so SLOBODOU 300 + len za 6 eur mesačne. Veľký 6,22-palcový displej spríjemní písanie aj menej šikovným rukám a nie práve najmladším očiam. 

Nesklame vás ani duálny 12-megapixelový fotoaparát a extrémne silná 5 000 mAh batéria dá nenáročným používateľom spomenúť, aké to bolo nabíjať mobil len raz-dvakrát za pracovný týždeň. 

Xiaomi Redmi 8

Selfíčkári a hltači Instagramu s obmedzeným rozpočtom

Alebo aj tínedžeri, ktorí na si na iPhone ešte nezarobili. Samsung Galaxy A71 splní obe najzákladnejšie úlohy, ktoré od neho táto skupina očakáva. 

Má parádny Super AMOLED displej so špičkovým podaním farieb, a je pritom úplne jedno, či sa budete pozerať na svoje vyšperkovaný Instagram feed, alebo surfovať takmer nekonečným obsahom zahraničných influencerov. 

128 GB vnútorné úložisko zhltne všetky vaše pokusy o selfie, ktoré navyše bude zachytávať až 32-megapixelový predný fotoaparát. Čítate správne, predná kamera má v tomto prípade vyššie rozlíšenie, než hlavné foťáky konkurencie.

Galaxy A71

Závisláci na najnovších mobilných hrách

Viac než myš a klávesnica alebo ovládač od PlayStationu vás láka mobilné Fortnite či Call of Duty? 

V tom prípade potrebujete hlavne mobil s ultimátnou výbavou pre každého gamera. Takým je nepochybne Huawei P30 Lite. Ide o odľahčenú vlajkovú loď čínskeho výrobcu, no tento Android stále zvládne úplne všetko, čo jeho hardvéru postavíte do cesty. 

Samozrejmosťou sú aj vynikajúce fotoaparáty. P30 Lite má vzadu hneď tri: 48-megapixelový hlavný, 8 Mpix širokouhlý objektív a 2 Mpix jednotku, ktorá sa postará o rozmazávanie pozadia v režime portrét. 

Huawei P30 Lite

Jabĺčkoví hipsteri - iPhone za menej peňazí

Okrem zatiaľ stále najvýkonnejšieho dua iPhone 11 a 11 Pro je v ponuke 4ky aj oveľa lacnejší iPhone SE (2020). So SLOBODOU 300 +, ktorá vám dodá až 16 GB dát využiteľných kdekoľvek na Slovensku. S takýmto paušálom vás bude stáť len 21 eur mesačne

iPhone SE používa fotoaparáty zo staršieho iPhonu 8, no z pohľadu výkonu je na tom rovnako, ako práve najdrahšie vlaňajšie high-end modely. Bez najmenších problémov a zaváhania vám tak vydrží minimálne dva-tri roky bez toho, aby ste cítili akékoľvek spomaľovanie. 

Má štýl, má rýchlosť a Apple fanatici si s ním budú môcť budovať svoju jablčnú zbierku, do ktorej možno čoskoro pribudnú aj hodinky či slúchadlá.