Print this page

Telekom ENTER 1.1 – Programovať s micro:bitom sa teraz môže naučiť úplne každý Ilustr. foto Telekom

Koncom septembra uviedol Telekom vzdelávaciu platformu ENTER a teraz predstavuje jej prvú nadstavbu. Do vianočnej ponuky zariadení uvedie aj miniatúrny programovateľný počítač micro:bit.

Od 29. októbra 2020 ho za zvýhodnenú cenu už od 2 € mesačne môžu získať všetci zákazníci Telekom pri aktivácii alebo predĺžení fakturovanej služby. Micro:bit bude dostupný v dvoch verziách s rôznym doplnkovým vybavením.

„Už pri uvedení vzdelávacieho programu Enter sme hovorili, že ide o prvý krok na ceste k novému digitálnemu vzdelávaniu na Slovensku. Najprv vďaka grantovému programu umožňujeme školám zabezpečiť si sady micro:bitov pre modernú výučby informatiky. A teraz vstupujeme do fázy ENTER 1.1, v ktorej prinášame micro:bit pre každého v rámci našej vianočnej ponuky. Programovať s micro:bitom sa tak môže naučiť každý, pričom všetky návody a videá ako začať, nájde na webe Enter.study,“ hovorí Dušan Švalek, riaditeľ Slovak Telekom.

Odporúčame aj: Telekom vytvoril platformu ENTER, ktorou podporí digitálne vzdelávanie na Slovensku, promuje ju aj GoGo (VIDEO)

Balíčky micro:bit v ponuke Telekom

Telekom zaradil do vianočnej ponuku dve sady micro:bitov, ktoré si môžu zákazníci zakúpiť k mobilnému paušálu, Magio Internetu či Magio TV.

Rozšírený balíček Micro:bit Smart Kit získajú zákazníci už od 2 € mesačne. Sada obsahuje pokročilé riešenia na báze micro:bit pre technologických nadšencov. Súčasťou balíčka je aj Smart Home Kit, pomocou ktorého sa dajú s micro:bitom naprogramovať funkcie inteligentnej domácnosti. Balíček Smart Kit ďalej obsahuje smart programovateľného robota CarRing:bit, malý reproduktor MI:sound speaker a programovateľný pásik Neopixel LED strip.

Základný balíček Micro:bit Starter Kit si možno kúpiť za zvýhodnenú cenu 20 eur k notebooku ASUS Vivobook 14. Táto zostava spĺňa všetky požiadavky na prácu s micro:bitom. Starter Kit obsahuje mikropočítač micro:bit, množstvo doplnkov a rozširovacích modulov. Táto sada je vhodná pre výučbu programovania s hardvérom a umožňuje rozvinúť potenciál tohto miniatúrneho počítača, napríklad vytvárať jednoduché hry, merať teplotu, či ovládať zvuk.

CENNÍK AKCIOVÝCH ZARIADENÍ
Ceny micro.bit balíkov pre fixné služby platia nasledovne: