Print this page

Vymysleli aplikáciu, ktorá odporučí vhodný film či podcast (VIDEO) Foto: Discyo

Štvorica študentov brnenskej techniky vymyslela aplikáciu, ktorá dokáže napríklad podľa filmového vkusu rozpoznať, aký podcast by sa užívateľovi mohol páčiť. Doporučovací algoritmus funguje naprieč rôznymi médiami.

 Za aplikáciu Discyo získali mladí vývojári z fakulty informačných technológií Cenu podnikavosti študenta Vysokého učenia technického, oznámila ČTK hovorkyňa školy Radana Koudelová.

"Discyo poskytuje informácie naprieč rôznymi médiami. Ak sa niekomu napríklad páčil film Iron Man, môže mu aplikácia odporučiť napríklad podcast s jeho hlavným hereckým predstaviteľom," opísal študent Petr Buchal. Ponuka filmov a seriálov nie je viazaná na jednu platformu ako Netflix, HBO GO alebo Apple TV +. Užívateľ získa odporúčanie naprieč všetkými platformami, zároveň mu aplikácia povie, ktorý zdroj ponúka najviac obsahu podľa jeho preferencií.

Doteraz bola aplikácia dostupná len pre desiatky používateľov, ktorí pomáhali s testovaním a spätnou väzbou. "V januári bude Discyo pre verejnosť zdarma na stiahnutie na Google Play aj v App Store. Užívatelia vďaka nemu získajú tipy na filmy, seriály alebo zaujímavé audio podcasty," uviedol Buchal.

V pláne je tiež rozšírenie na knihy a počítačové hry, pribudne možnosť vybrať obsah vhodný pre viac užívateľov, napríklad pre prípad sledovania filmu s priateľkou alebo partiou kamarátov.

Po stiahnutí aplikácie užívateľ zadá, aký obsah sa mu páčil v poslednej dobe, čo by nemalo zabrať viac ako minútu. Študenti navyše plánujú prepojiť Discyo aj s Facebookom či hudobným prehrávačom Spotify, kde bude možné sťahovať dáta o doterajších preferenciách, a ešte lepšie tak prispôsobiť ponuku. Aplikácia bude na stiahnutie zadarmo, niektoré funkcie ale budú dostupné len pod prémiovým účtom.