Print this page

Cibulková k jej prednostnému zaočkovaniu: Netušila som, že sa dopúšťam vážneho pochybenia Reprofoto Facebook Dominika Cibulková

Informácia, že mladá zdravá tenistka, tohto času na materskej, bola zaočkovaná skôr ako chorí, starí pacienti a ľudia z prvej línie, vyvolala na sociálnych sieťach veľké pobúrenie. Kritické komentáre pribúdali aj na profiloch známej tenistky.

Dominiku Cibulkovú prednostne zaočkovali v bratislavskej nemocnici v čase, keď mali vakcínu dostávať zdravotníci a ľudia z kritickej infraštruktúry. Informuje Denník N, ktorému to potvrdilo vedenie Univerzitnej nemocnice Bratislava. „Šetrením sme zistili, že Dominika Cibulková bola zaočkovaná na jednom z našich troch pracovísk vakcinačného centra v Nemocnici akad. L. Dérera na Kramároch,“ odpovedala na otázky Denníka N hovorkyňa Eva Kliská. Nemocnica tvrdí, že známu tenistku samovoľne a neoprávnene doplnil jeden z pracovníkov vakcinačného centra do oficiálneho zoznamu. 

Dominika Cibulková na otázky Denníka N neodpovedala. Hodinu po zverejnení informácie reagovala na facebooku statusom, v ktorom tvrdí, že netušila, že sa dopúšťa vážneho pochybenia:

Je mi veľmi ľúto, že som sa nechala voviesť do omylu, keď som sa pri sprevádzaní blízkeho v nemocnici len informatívne opýtala, v akom období by sme mohli prísť na rad pri očkovaní. Ak by som čo i len tušila, že sa dopúšťam vážneho pochybenia, a že len nevypĺňam voľné miesto v poradovníku, v žiadnom prípade by som možnosť zaočkovať sa nevyužila. Vzniknutá situácia ma veľmi mrzí, vo vzťahu k všetkým ľuďom, ktorí na vakcínu čakajú," napísala tenistka v na facebooku. K očkovaniu na sociálnych sieťach, kde ju sledujú státisíce ľudí, sa nikdy predtým ani po jej zaočkovaní nevyjadrila. Prvé jej verejné vyjadrenie k očkovaniu prišlo až dnes po škandále s prednostným očkovaním.

Zároveň sa Cibulková ponúkla, že bude vakcíne robiť kampaň. V minulosti robila kampaň aj homeopatikom.

"Zároveň by som ale touto cestou chcela vyzvať ľudí, aby sa očkovania neobávali. Budem rada, ak celá táto nešťastná udalosť bude mať pozitívny efekt v tom, že presvedčí čo najviac ľudí o potrebe očkovania. Veľmi rada akýmkoľvek ďalším spôsobom pomôžem v osvetovej kampani na podporu vakcinácie, ktorú považujem za bezpečnú a očkovanie proti Covidu za jediný správny a zodpovedný prístup," napísala Cibulková.

Odporúčame aj: Ministerstvo reaguje na Cibulkovej ponuku robiť kampaň: Radšej nech ide robiť dobrovoľníčku na covid oddelenie

Okrem Cibulkovej nemocnica potvrdila, že prednostne bol zaočkovaný aj jej manžel Michal Navara. „Áno, môžeme potvrdiť, že rovnako ako pani Cibulková, tak aj jej manžel boli do oficiálneho zoznamu zdravotníkov, ktorí majú byť zaočkovaní, pridaní neoprávnene,“ povedala hovorkyňa Eva Kliská Denníku N.