Print this page

Rúška komplikujú situáciu nepočujúcim, Slovenská sporiteľňa našla riešenie na uľahčenie návštevy pobočky Foto: Slovenská sporiteľňa

Pandémia a nosenie rúšok skomplikovalo situáciu ľuďom s čiastočnou alebo úplnou stratou sluchu, keďže pri komunikácii nemôžu odčítavať z pier. Slovenská sporiteľňa preto všetkých svojich poradcov v pobočkách vybavila Google aplikáciou Okamžitý prepis, ktorá ľuďom uľahčí návštevu pobočky a vybavenie požiadaviek. Banka však naďalej vyzýva klientov, aby čo najviac úkonov robili bezpečne z pohodlia domova cez digitálne kanály. Aj tie sú prispôsobené na potreby klientov so znevýhodnením.

Mobilnú aplikáciu Okamžitý prepis majú vo svojich smartfónoch nainštalovanú všetci poradcovia v pobočkách najväčšej banky. „Táto mobilná aplikácia v reálnom čase zobrazuje v textovej forme to, čo poradca či poradkyňa klientovi hovorí a tým uľahčuje celú komunikáciu s nepočujúcim klientom,“ vysvetľuje Melinda Czapáriková, riaditeľka pobočkovej siete Slovenskej sporiteľne a dodáva: „Sme bankou pre všetkých. Naším poslaním je každému klientovi bez ohľadu na zdravotnú prekážku zabezpečiť rovnaký zážitok v pobočke. A som hrdá, že stojíme pri našich klientoch, nielen v dobrých, ale aj zlých časoch a nielen ako profesionálni poradcovia, ale predovšetkým ako ľudia.“

Slovenská sporiteľňa ako digitálny a zodpovedný líder prináša inovácie v prospech komunít, s ohľadom na potreby každého klienta. Okrem pomoci nepočujúcim sa snaží vyjsť v ústrety aj nevidiacim. Počítačová aj mobilná verzia Georgea sú naprogramované tak, aby ich aplikácie pre nevidiacich vedeli dobre čítať. Viac ako polovica bankomatov už má zabudované audiomoduly, vďaka ktorým si nevidiaci prostredníctvom slúchadiel vedia pohodlne vyberať peniaze či robiť ďalšie úkony. Banka má tiež dve špeciálne pobočky s hlasovým navádzaním (Avion Shopping Park a OC Central v Bratislave).

Slovenská sporiteľňa získala viacero ocenení Banka bez bariér, ktoré jej boli udelené v rámci oceňovania týždenníka Trend v spolupráci so Slovenským paralympijským výborom. Potvrdila tým, že je bankou, ktorá ľuďom s rôznym znevýhodnením vychádza v ústrety najviac.