Print this page

Telekom poskytne zdravotníkom neobmedzené mobilné dáta na pol roka zadarmo, ako gesto vďaky (VIDEO) Reprofoto youtube Telekom

Celý svet, vrátane Slovenska, sa už viac ako rok vysporadúva s pandémiou koronavírusu, ktorá zasahuje do životov každého z nás. Jednou z najvýraznejšie zasiahnutých skupín ľudí sú zdravotníci, bez ktorých obetavej práce by sme sa jednoducho neobišli. Telekom pre nich preto ako symbolické poďakovanie prichystal neobmedzené mobilné dáta do konca septembra zadarmo, aby mohli byť čo najviac v spojení s tými, na ktorých im záleží.

 

„V Telekome si nesmierne vážime všetkých zdravotníkov, ktorí nasadzujú svoj život a trávia nekonečné hodiny v nemocniciach a ambulanciách, aby tu boli pre nás. A to často aj na úkor svojich vlastných rodín, svojho vlastného času a svojho vlastného zdravia. Rozmýšľali sme, čo pre nich môžeme urobiť. Aj kvôli tomu, že často nemôžu byť doma, teraz oveľa intenzívnejšie komunikujú so svojimi blízkymi - najmä cez videohovory v aplikáciách. A to sú obrovské objemy dát. To najmenej čo môžeme pre nich urobiť je, že im darujeme dáta, aby mohli byť so svojimi blízkymi kedykoľvek v kontakte aspoň virtuálne,“ uviedol Dušan Švalek, výkonný riaditeľ pre Slovensko v Skupine Slovak Telekom.

„Pravidelne počúvame o prípadoch, kedy lekári, sestričky a ošetrovatelia požičiavajú vlastné telefóny svojim, často starším pacientom, aby sa mohli aspoň cez videohovor vidieť so svojimi rodinami. Bezplatné mobilné dáta považujeme v porovnaní s ich vynaloženým úsilím skutočne len za symbolické, no veríme, že aj praktické poďakovanie,“ vysvetľuje Tatiana Švrčková, senior špecialistka projektov spoločenskej zodpovednosti Slovak Telekom.

Získanie balíčka

Poďakovanie by nebolo možné bez spolupráce so Všeobecnou zdravotnou poisťovňou, ktorá pomohla s identifikáciou a komunikáciou so zdravotníkmi. „Som veľmi rád, že sa Všeobecná zdravotná poisťovňa, prostredníctvom efektívnej spolupráce so silným partnerom, ktorý nás oslovil, môže podieľať na tejto mimoriadnej forme poďakovania našim zdravotníkom. Som presvedčený, že bez ich vytrvalosti, nasadenia a  ochoty pomáhať aj na úkor vlastného zdravia a vlastných rodín, by boli čísla obetí omnoho vyššie a realita v našej krajine ďaleko desivejšia. Nakoľko to situácia a okolnosti dovoľujú, natoľko máme pandémiu stále pod kontrolou a vďačíme za to najmä týmto hrdinom,“ uviedol generálny riaditeľ VšZP, Richard Strapko. Zdravotníci v najbližších dňoch dostanú praktickú informáciu z VšZP, ako si môžu balíček bezplatných mobilných dát aktivovať.

Lebo nám záleží

Neľahkú situáciu v krajine sa snažil Telekom preklenúť už od začiatku pandémie na Slovensku v marci minulého roka - cez rozličné formy praktickej pomoci. Na jar ponúkol tri mesiace Nekonečných dát a na pevných sieťach aj dočasné zrýchlenie pripojenia. Medzi ďalšie benefity patrili voľné TV kanály a filmy vo videopožičovni, extra kredit či bezplatné volania na zdravotnícke linky.

Na jeseň zacielil Telekom pomoc viacerým ministerstvám: pre obranu a zdravotníctvo zriadil viaceré bezplatné linky a ministerstvu školstva poskytol benefity neobmedzených volaní a dát pre učiteľov. Zároveň fungoval Online tlmočník opäť v predĺžených prevádzkových hodinách.