Print this page

Na Netflixe bude možné streamovať filmy distribúcie Sony Pictures, napríklad Marvelovky Foto: Netflix

Internetová televízia Netflix uzavrela päťročnú dohodu so Sony Pictures Entertainment na domáce streamovanie filmov tejto distribúcie, napríklad ďalších záberov zo série Spider-Man. S odvolaním sa na spoločné oznámenia dotknutých firiem o tom ako prvý informoval denník The Wall Street Journal (WSJ). Hodnota dohody nebola zverejnená.

Podľa denníka WSJ, ktorý sa odvoláva na vlastné zdroje, môže táto hodnota každoročne vystúpiť na niekoľko stoviek miliónov dolárov a za celý čas presiahnuť jednu miliardu dolárov. Konečná suma bude čiastočne závisieť na tom, aké vysoké tržby filmy prinesú pri uvedení do kín.

K filmom, ktoré Sony Pictures uvedie v roku 2022, bude mať Netflix prístup ako prvý. Internetová televízia sa zaviazala, že zaradí určitý počet týchto snímok. Prístup ale bude mať aj k tým starším.

Medzi filmy, ktoré sa Sony chystá predstaviť, sa počíta s pokračovaním série Spider-Mana a s ďalšími zábery inšpirovanými hrdinami štúdia Marvel. Práve tie boli pre Netlix jedným z hlavným dôvodov uzavrieť dohodu so Sony Pictures. Netflix mal skôr tento obsah od firmy Walt Disney, ktorá ho ale presunula do svojej streamovacej služby Disney +.

Netflix pri zverejnení hospodárskych výsledkov za štvrtý štvrťrok koncom januára informoval, že má približne 203 miliónov užívateľov, teda približne dvakrát toľko čo služba Disney +.