Print this page

4ka posilnila sieť v lokalitách, ktoré navštívi pápež František Ilustr. foto: 4ka

Na návštevu pápeža Františka, ktorý od 12. do 15. septembra 2021 pricestuje na Slovensko, sa pripravujú aj telekomunikační operátori. Mobilný operátor 4ka posilňuje kapacity svojej mobilnej siete vo všetkých lokalitách, do ktorých zavíta Svätý Otec počas návštevy Slovenska.

 „Návšteva pápeža na Slovensku je výnimočná udalosť, a preto sme pristúpili k posilneniu a rekonfigurácii sieťových komponentov všade tam, kde predpokladáme zvýšenú hlasovú a dátovú prevádzku, v súvislosti s návštevou pápeža Františka,“ hovorí Pavel Ďurík, hovorca 4ky a dodáva: „Veríme, že aj vďaka tejto našej snahe sa budú môcť veriaci podeliť s blízkymi o tento jedinečný zážitok.“

Štvrtý mobilný operátor 4ka posilnil kapacitu siete pre telefonovanie v Bratislave, Prešove a Košiciach a tiež postaví v Šaštíne, na mieste konania Svätej omše na otvorenom priestranstve pri Národnej svätyni, dočasný prenosný mobilný vysielač, používaný aj pri hudobných festivaloch a iných verejných podujatiach, za účelom posilnenia dátovej a hlasovej kapacity siete.