Print this page

Plačkovú obvinili z drogovej trestnej činnosti a z členstva v zločineckej skupine Foto JOJ/Nákupné maniačky

Bývalú čašníčku a známu postavu slovenského instagramu Zuzanu Strausz Plačkovú údajne obvinili z drogovej trestnej činnosti a z členstva v zločineckej skupine. Televízii Markíza, ktorá o tom informuje, to potvrdili dva zdroje.

Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry v pondelok počas protidrogovej akcie zadržali 15 osôb, medzi ktorými bola Plačková a jej manžel René Strausz. Údajne majú byť súčasťou zločineckej skupiny, ktorá dlhodobo obchoduje s drogami. Podľa neoficiálnych zdrojov ju obvinili z drogovej trestnej činnosti a z členstva v zločineckej skupine, píše web televízie Markíza tvnoviny.sk.

Dnes v utorok na poludnie sa k zásahu vyjadrila aj polícia. Vyšetrovateľ NAKA obvinil 15 osôb z trestného činu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a drogovej trestnej činnosti. "Počas domových prehliadok sme zaistili viac ako deväť kilogramov metamfetamínu, z ktorých by sa dalo vyrobiť minimálne 90 000 jednorazových dávok drogy.  Zaistili sme tiež zbrane, strelivo, cigarety a viac ako 70 000,- Eur v hotovosti. Naďalej pokračujú procesné úkony, v tejto chvíli preto nie je možné poskytnúť viac informácií," oznámila polícia.

Policajti zasahovali v pondelok u dvojice v byte v bratislavskej mestskej časti Ružinov aj v dome v Miloslavove. Novinári zachytili Plačkovú v klobúčiku od Christian Dior a s putami na rukách. Keď ju požiadali o reakciu, povedala, že sa vyjadrí na svojom instagramovom profile a zakričala "nech mi aspoň follow dajú.” Na instagrame jej pribudlo za jeden deň okolo 25 tisíc followerov, k avizovanej reakcii na instagrame sa však už nedostala.

„Dúfam, že sa to čoskoro všetko vysvetlí. Chcem len odkázať ľuďom, že dávajte si pozor, s kým sa stretávate, lebo môžete byť potom hodený do jedného vreca s určitými ľuďmi. Ani o tom nemusíte vedieť," povedala Plačková podľa tvnoviny.sk.