Print this page

Milan Dubec sa stal spolumajiteľom portálu Žilinak.sk Foto: Archív M.D.

Regionálny portál Žilinak zmenil majiteľa. Prechádza väčšinovým podielom pod spoločnosť patriacu Milanovi Dubcovi, ktorý v minulosti vlastnil web Aktuality.sk či pôsobil vo vedení Ringier Axel Springer Slovensko.

K transakcii došlo v piatok minulý týždeň, keď spoločnosť TnC IV, s.r.o. kontrolovaná Milanom Dubcom, odkúpila online webové portály od spoločnosti INAQ s.r.o., ktorej konateľmi sú Marek Fišera a Tomáš Ďurana, zakladatelia portálu Žilinak.

Milan Dubec tak vlastní 65 percent tohto média, pričom zvyšných 35 zostáva v rukách Tomáša Ďuranu, ktorý bude naďalej pôsobiť ako súčasť tímu, informuje nový spoluvlastník v tlačovej správe.

Finančné podrobnosti transakcie obchodné strany nezverejnili.
 
„Našim cieľom bude investovať ešte viac do obsahu a posilniť redakciu, tak aby sa venovala náročnejším témam z lokálneho prostredia. Zároveň plánujeme s týmto lokálnym konceptom expandovať aj do ďalších krajských miest,“ povedal Milan Dubec, majiteľ nového Online Media Holdingu.
 
„Žilinak.sk je dlhé roky najčítanejším spravodajským médiom v Žilinskom kraji a spojenie s Milanom Dubcom, ďalším Žilinčanom, pomôže nielen stabilizovať túto pozíciu, ale aj rozvinúť obsahovú stránku a zvýšiť pridanú hodnotu pre čitateľov. Lokálne médiá majú vo vyspelejších krajinách svoju opodstatnenú rolu a verím, že vďaka jeho osobnej integrite a skúsenostiam s digitálnymi projektmi, si Žilinak.sk zachová svoju nezávislosť a zároveň bude môcť celá sieť expandovať do všetkých krajských miest na Slovensku. Držím novému prevádzkovateľovi v tomto úsilí palce. Som presvedčený, že sa to podarí,“ povedal Marek Fišera, odchádzajúci spolumajiteľ webového portálu.

Milan Dubec zakladal portály Azet, Aktuality, Nehnuteľnosti.sk či Bistro.sk a ďalšie. Bol výkonným riaditeľom spoločnosti Ringier Axel Springer Slovakia. V spoločnosti Ringier Slovakia má naďalej minoritný podiel, rovnako je spolumajiteľom IT spoločnosti GoodRequest.