Print this page

Šéf Tesly Elon Musk zvažuje, že odstúpi z funkcie a bude len influencerom Reprofoto youtube Saturday Night Live

Šéf americkej automobilky Tesla Elon Musk zvažuje, že sa svojej pozície vzdá a stane sa influencerom. Napísal to na twitteri. Musk už v minulosti niekoľkokrát zopakoval, že ľudia by nemali pracovať tak veľmi ako on.

"Zvažujem, že zanechám svoju prácu a stanem sa influencerom na plný úväzok. Čo si o tom myslíte?" napísal bez ďalších podrobností šéf Tesly. Nie je ani jasné, či svoje vyhlásenie myslí vážne, upozornila agentúra Reuters. Muskove príspevky na sociálnych sieťach neraz vyvolali kontroverziu.

Musk tiež založil a vedie vesmírnu spoločnosť SpaceX, šéfuje start-upu Neuralink, ktorý vyrába mozgové čipy, a stojí na čele infraštruktúrnej firmy The Boring Company. V januári pri konferenčnom hovore povedal, že očakáva, že Teslu povedie "niekoľko rokov".

"Bolo by príjemné mať trochu viac voľného času a nepracovať cez deň v noci, od prebudenia do zaspania, sedem dní v týždni. To je dosť intenzívne," poznamenal už predtým Musk.

Minulý mesiac sa šéf Tesly na twitteri spýtal svojich priaznivcov, či by mal predať desať percent svojho podielu v automobilke. Jeho stúpenci sa v hlasovaní na sociálnej sieti vyjadrili za jeho zámer. Odvtedy už Musk predal akcie v hodnote takmer 12 miliárd dolárov.