Print this page

TASR spúšťa online monitoring WebReport.sk

Tlačová agentúra Slovenskej republiky v utorok spustila do komerčnej prevádzky online monitoring internetových médií a blogov Webreport.sk.

 

 

„Systém WebReport.sk v reálnom čase monitoruje vyše 400 slovenských internetových portálov, viac ako 12 000 aktívnych slovenských blogov, takmer stovku českých portálov a klientom vieme ponúknuť aj monitoring najväčších svetových spravodajských portálov a agentúr v anglickom jazyku," povedal podľa tlačovej správy generálny riaditeľ TASR Jaroslav Rezník. Na rozdiel od monitorovacích agentúr - ako Storin alebo Newton -

TASR neponúka v monitoringu hotové prekopírované texty, ale len titulky s preklikom na pôvodný text.

„Ambíciou projektu WebReport.sk je vyplniť medzeru na trhu s monitoringom tlače a poskytnúť klientom informácie, ktoré potrebujú v reálnom čase a v súlade s autorským zákonom," píše TASR v tlačovej správe a ponúka WebReport.sk v septembri na vyskúšanie na týždeň zadarmo.

Podľa agentúry systém WebReport.sk je „jedinečný v tom, že prehľadáva komplexne len najnovšie články na portáloch a pokiaľ zachytí kľúčové slovo, klienta upozorní takmer okamžite e-mailom." Okrem možnosti nastavenia e-mailových notifikácií majú klienti prístup do klientskej zóny, kde si môžu selektovať vybrané články, hodnotiť ich, písať k nim poznámky, alebo si tvoriť vlastné reporty. Klientska zóna je optimalizovaná aj pre smartfóny a tablety.

Služba chce zo službou odloviť nielen štátny a verejný sektor, ale aj pre komerčné spoločnosti.

Monitorovacie služby ponúka napríklad aj agentúra SITA, spoločnosť NEWTON Media, Storin.