Print this page

Tri tipy ako na zdravý životný štýl aj počas horúceho leta Foto: BILLA

Aby sme žili spokojne, zdravo a vyvážene, mali by sme dbať na svoju telesnú aj duševnú harmóniu. Z dlhodobého hľadiska je dôležité, ako často oddychujeme, aké potraviny a nápoje konzumujeme, no aj to, aké produkty používame na starostlivosť o svoj zovňajšok. Ako by sme sa o seba mali starať v lete?

Keďže počas horúcich letných dní má ľudský organizmus zvýšené nároky, v prvom rade netreba počas dňa zabúdať na pravidelný pitný režim. Okrem toho, že optimálny prísun vody udržiava telo hydratované a dodáva mu energiu, omladzuje pleť a dokáže aj výrazne znížiť riziko srdcového infarktu. Dôležité živiny si počas leta vhodne doplníme pitím pramenitých a vitamínových vôd, pravidelne si však doprajme aj čerstvé ovocie a zeleninu. „Tieto plodiny obsahujú množstvo fytochemikálií, teda látok, ktoré priamo pôsobia ako antioxidanty, ale aj vitamínov a minerálov, ktoré sú dôležité pre dobre fungujúci imunitný systém,“ vysvetlil MUDr. Boris Bajer, odborník na výživu pôsobiaci v Slovenskej akadémii vied.

FOTO: BILLA

Ak však náš imunitný systém nepracuje správne, môže sa to prejaviť v podobe potravinovej intolerancie alebo iného obmedzenia v strave. Hoci diabetici či ľudia, ktorým prekáža konzumácia laktózy, gluténu, sóje alebo vajec, mali v minulosti veľmi oklieštený výber potravín v obchodoch, dnes je ponuka naozaj pestrá. „Uvedomujeme si, že život s potravinovými obmedzeniami nie je jednoduchý, preto sa takýmto zákazníkom snažíme vyjsť čo najviac v ústrety a neustále rozširujeme sortiment špecializovaných potravín,“ povedala prevádzková riaditeľka BILLA Albena Georgieva.

FOTO: BILLA

A keďže zdravý a vyvážený životný štýl presahuje dvere kuchyne, rovnakú dôležitosť ako jedlám na tanieri by sme mali pripisovať aj hygienickým a kozmetickým výrobkom, ktoré používame. Sú totiž významným zdrojom mikroplastov, teda drobných nerozpustných čiastočiek, ktoré škodia prírode, hromadia sa v nej a cez potravinový reťazec sa dostávajú aj do ľudského tela. Počas leta sa oveľa častejšie sprchujeme a natierame ochrannými krémami, preto by sme mali dbať na to, ako aj tieto výrobky môžu ovplyvniť naše zdravie. Kvalitnú kozmetiku neobsahujúcu žiadne mikroplasty nájdeme napríklad v predajniach BILLA, a to pod privátnou značkou Today. „Je jednou z našich priorít, aby sme zákazníkom ponúkali také kozmetické výrobky, ktoré neohrozujú zdravie ani životné prostredie. V našich predajniach ľudia nájdu 69 druhov produktov bez mikroplastov, od sprchovacích gélov až po tekuté mydlá,“ uviedla Albena Georgieva.


Záleží vám na zdraví? Nájdite si všetko, čo vaše telo potrebuje. Teraz aj v akciových cenách v predajniach BILLA od 20.7. do 2.8. alebo do vypredania zásob.