Print this page

Disney predstihol v počte predplatiteľov konkurenčný Netflix

Mediálna a filmová spoločnosť Walt Disney predstihla v počte predplatiteľov streamovacích služieb Netflix. S odvolaním sa na údaje oboch amerických podnikov o tom informovala agentúra Reuters. Disney v stredu oznámila, že začiatkom júla mala pri svojich streamovacích službách 221,1 milióna predplatiteľov. Netflix už skôr uviedol, že mal na konci júna 220,7 milióna predplatiteľov.

Údaje walt Disney zahŕňajú predplatiteľov jej služieb Disney+, Hulu a ESPN+. Firma oznámila, že koncom roka v Spojených štátoch zvýši cenu mesačného predplatného kľúčovej služby Disney+ bez reklám na 10,99 dolára zo súčasných 7,99 dolára. Zároveň ponúkne verziu tejto služby s reklamami, pri ktorej predplatné zostane na 7,99 dolára mesačne.

Počet predplatiteľov služby Disney+ v závere tretieho finančného štvrťroka dosiahol 152,1 milióna. Medziročne sa tak zvýšil o 31 percent, prispela k tomu popularita seriálov Obi-Wan Kenobi a Ms. Marvel. Štvrťrok sa skončil 2. júla.

"Disney zvyšuje trhový podiel v čase, keď má Netflix ťažkosti so získavaním ďalších predplatiteľov," uviedol podľa agentúry Reuters analytik Haris Anwar zo spoločnosti Investing.com. "Disney má čoraz viac priestoru na rast na medzinárodných trhoch, kde rýchlo rozvíja svoje služby a získava nových zákazníkov," dodal.