Print this page

O2 v prvom polroku s viac ako 2,3 mil. zákazníkmi a najrozšírenejšou 5G sieťou Ilustr. foto: O2

Výnosy skupiny O2 na Slovensku, ktorá zahŕňa aj výsledky spoločnosti O2 Business Services, dosiahli v prvej polovici roka 2022 takmer 152 mil. eur. Počet zákazníkov (aktívnych SIM kariet) operátora O2 vzrástol v sledovanom období na 2,31 mil.

 

„Máme za sebou prvý polrok, v ktorom sme sa sústredili najmä na investície do budovania vlastnej 5G siete, ktorá bola koncom júla dostupná už vo vyše 140 obciach a mestách Slovenska. S nástupom siete novej generácie sme v lete pomáhali našim zákazníkom nastaviť sa na ňu a užívať si jej výhody“, uviedol Igor Tóth, generálny riaditeľ O2. Ako ďalej dodal: „Uvedomujeme si, že súčasnú spoločenskú a ekonomickú situáciu najviac ovplyvňuje vojna za našou východnou hranicou. Okrem pomoci, ktorú sme poskytli ako firma v prvých týždňoch jej trvania sme v júni vyzývali ľudí, aby nezabudli pomáhať ľuďom utekajúcim pred jej hrôzami aj naďalej. Tých, ktorí sa o poskytnutú pomoc s nami podelili na špeciálnom webe www.budlaska.o2.sk sme počas júna symbolicky odmeňovali bezplatnými dátami. Sami sme sa tiež rozhodli zamestnať takmer 20 Ukrajincov a Ukrajiniek a dlhodobo tak podporovať ich integráciu“.

Prehľad prevádzkových ukazovateľov

Zákaznícka báza sa v prvej polovici roka medziročne zvýšila o vyše 3% na 2,31 mil. Zákazníci s pravidelnou mesačnou platbou tvorili z celkovej zákazníckej bázy 69% podiel. Priemerný mesačný výnos na zákazníka (ARPU) dosiahol výšku 11 eur.