Print this page

Facebook spustí novú funkciu prispôsobenia Feedu Zdroj: Meta

Meta predstavuje ďalšiu novinku, ktorá môže ovplyvniť, aké príspevky sa vám zobrazuj na vašej stene na Facebooku. Pri príspevkoch bude nová funkcia: „Zobraziť viac“ a „Zobraziť menej“, ktorá má pomôcť s prispôsobovaním obsahu, ktorý sa užívateľom zobrazuje v hlavnom kanáli príspevkov.

"Výberom možnosti „Zobraziť viac" sa dočasne zvýši hodnotenia tohto a podobných príspevkov. Výberom možnosti „Zobraziť menej" sa hodnotenie príspevkov naopak zníži. Cieľom novinky je získať od užívateľov okamžitú spätnú väzbu a spraviť systém umelej inteligencie múdrejším a pohotovejším," píše Meta v tlačovej správe.

Novinka sa objaví pri príspevkoch najbližšie dni.

Bude dostupná po kliknutí na ponuku s tromi bodkami v pravom hornom rohu. Spoločnosť Meta začína novú funkciu testovať aj v Reels.

Rada od nás: Najjednoduchší spôsob, ako ovplyvniť, čo sa vám ukazuje, a vyhnúť sa ponúkaným reklamným príspevkom, je pozerať si stenu cez ponuku a vybrať si možnosť najnovšie.

Využiť môžte aj možnosť uprednostniť tzv. obľúbené stránky a osoby: v preferenciách Kanálu v nastaveniach (idete cez foto v pravom roku) si môžte vybrať 30 stránok či priateľov, ktorých označíte ako obľúbené a tie budú uprednostňované.