Print this page

Musk oznámil obnovenie pozastavených twitterových účtov Reprofoto youtube Impetos

Nový majiteľ spoločnosti Twitter Elon Musk oznámil, že od budúceho týždňa obnoví skôr pozastavené twitterové účty, ktoré neporušili zákon. Svoje rozhodnutie postavil na výsledkoch hlasovania na tej istej sociálnej sieti. Za "všeobecnú amnestiu", ako rozhodnutie Musk označuje, sa vyslovilo 72,4 percenta z viac ako troch miliónov hlasujúcich.

"Ľud prehovoril. Amnestia začne budúci týždeň. Vox Populi, Vox Dei (hlas ľudu, hlas boží)," napísal pod výsledky Musk.

Rovnakú latinskú frázu použil Musk aj po hlasovaní o obnovení účtu bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa. Ten bol z platformy vylúčený predchádzajúcimi majiteľmi, pretože v januári minulého roku podporil svojich priaznivcov v tom, aby násilne vtrhli do sídla Kongresu.

Odporúčame aj: Twitter budúci týždeň spustí predplatné pre overovaciu ikonu, oznámil Musk

Hlasovania podobné tomu, aké usporiadal Musk, nemajú vedecký základ a ich výsledok môžu ľahko ovplyvniť boti, teda programy, ktoré automaticky odosielajú príspevky, upozorňuje agentúra AP.

Za mesiac od prevzatia Twitteru Muskom sa na tejto platforme výrazne zvýšil počet rasistických, antisemitských a inak nenávistných prejavov, uviedli organizácie, ktoré sieť monitorujú. Musk tvrdí, že na sociálnej sieti presadzuje absolútnu slobodu. Od svojho nástupu vyhodil polovicu zo 7500 zamestnancov. Mnoho ďalších ich pod tlakom odišlo samo. Firmu opustili aj významní inzerenti, píše AP.

Na twiteri pred smrťou komunikoval aj útočník zo Zámockej, jeho profil potom Twitter zablokoval.