Print this page

4ka má pokrytie pre viac ako 86,5% SR. 4G dostupné v desiatkach nových lokalít

Slovenský telekomunikačný operátor 4ka v druhom polroku 2022 masívne investoval do budovania a rozširovania svojej mobilnej siete. Za posledných 6 mesiacov operátor priniesol 5G do ďalšieho veľkého mesta a zároveň pokryl 4G signálom viac ako 50 nových lokalít po celom Slovensku, vrátane Terchovej, Zázrivej či Vyhní. V pásme 1800 Mhz má už 4ka najväčší počet vysielačov z pomedzi všetkých ostatných mobilných operátorov, vďaka čomu je najmodernejšia 4G sieť 4ky dostupná už pre viac ako 86,5 % populácie Slovenska.

„Nielen že neustále rozširujeme sieť do nových miest a obcí, ale zároveň aj modernizujeme naše súčasné vysielače v mnohých lokalitách, ktoré tak vďaka MIMO 4x4 technológii dokážu na moderných smartfónoch poskytovať na 4G podstatne vyššie rýchlosti a to až do 290 Mbit/s pre sťahovanie a cez 56 Mbit/s pre odosielanie dát,“ hovorí Patrik Kollaroci, technický riaditeľ pre mobilné služby 4ky.

Novoporyté lokality 4G sieťou 4ka:

Bušince, Kalná nad Hronom, Hozelec, Gánovce, Pohronský Ruskov, Hronovce, Hronec, Nižný Hrabovec, Kučín, Kladzany, Poša, Terchová, Zázrivá, Melčice – Lieskové, Ivanovce, Hubošovce, Gregorovce, Záhradné, Terňa, Považany, Hrádok, Potvorice, Župčany, Svinia, Šarišské Dravce, Poloma, Novoť, Voderady, Slovenská Nová Ves, Kraľovany, Lúčky, Valča, Trnovo, Benice, Príbovce, Rakovo, Hraň, Novosad, Sirník, Gbelce, Nová Vieska, Babín, Horný Hričov, Svederník, Kuková, Lúčka, Želmanovce, Kračúnovce, Jaklovce, Klokočov, Vyhne.