Print this page

Telekom spolu s Róbertom Bezákom, Simonou Salátovou či Blue Grandma v novej komunikácii zdôrazňujú rešpekt (VIDEO) Foto: Omediach.com

Slovak Telekom predstavil nový komunikačný koncept zdôrazňujúci „rešpekt“. Nová komunikačná stratégia necieli len na zákazníkov a služby, operátor chce ním osloviť celú spoločnosť. Tvárami úvodnej kampane sú emeritný biskup Róbert Bezák, komička Simona Salátová, influencer a standup komik Bekim Aziri, herec Victor Ibara, tatérka Ivana Beláková a dôchodkyňa a influencerka Blue Grandma. Každá tvár reprezentuje v kampani iný príbeh.

 

Slovak Telekom chce poukázať na to, že ani pri najmodernejších technológiách ako 5G či optika by nemal chýbať v komunikácii rešpekt, ktorý sa vytratil v uplynulých rokoch a veľmi náročnom období (pandémia, vojnový konflikt, inflácia, polarizácia).

V kampani sú príbehy známych tvárí, ktoré sa stretávajú s disrešpektom. Napríklad Blue Grandma, 87-ročná pani Karolína, svojím pôsobením na instagrame ukazuje, že aj seniori využívajú nové technológie a zdieľajú svoje skúsenosti či životné pohľady. Victor Ibara je čoraz známejší slovenský herec s africkými koreňmi, ktorý zároveň študuje medicínu. Emeritný arcibiskup Róbert Bezák sa tiež musel vysporiadať s množstvom online hejtu na svoju osobu. „To, čo určuje hodnotu každého z nás ešte viac ako inteligencia, je schopnosť empatie,“ hovorí o láske k blížnemu Bezák. „Rešpekt je spôsob, akým každý človek prejavuje svoju ľudskosť, slušnosť a schopnosť ľúbiť,“ hovorí o slušnosti komička Simona Salátová.

Telekom zároveň predstavuje nový claim, ktorým sa bude odteraz značka podpisovať: Pre všetko, čo nás spája. Cezeň chce značka podporiť svoju snahu spájať ľudí nielen ako poskytovateľ technologických riešení, ale najmä šírením vzájomného rešpektu. Korporátnym hlasom spoločnosti sa stala herečka Dominika Žiaranová.

„V aktuálne turbulentných časoch sme chceli vyslať jasný odkaz, že REŠPEKT je to, čo potrebujeme ako spoločnosť a je to jedna z našich základných hodnôt i našich zamestnancov. Zároveň dúfame, že to môže byť jeden z dôvodov, prečo by sme mohli byť prvou voľbou slovenských zákazníkov. Nemá to byť iba jednorazová kampaň, ale platforma, prísľub a náš príspevok k väčšej miere rešpektu v spoločnosti,“ povedal Mladen Mitič, riaditeľ B2C segmentu Slovak Telekom.

„V súčasnej situácii si uvedomujeme, že slovenská spoločnosť potrebuje vyzdvihnúť niečo, čo sa z nej postupne vytratilo. Preto prichádzame s novým konceptom založenom na rešpekte, pri ktorom je dôležitý práve spoločenský rozmer. Ako operátor si uvedomujeme, že polarizácia spoločnosti je najviac viditeľná práve v digitálnom prostredí, ktoré na Slovensku spolu budujeme. Rešpekt môže bez veľkej námahy prejaviť každý z nás a dúfam, že nás spoločne posunie k lepšiemu. Netýka sa to len veľkých spoločenských tém, ktorým sa venujeme napríklad cez digitálne vzdelávanie v platforme ENTER či paušály pre nepočujúcich a nevidiacich, ale aj cez každodenné drobnosti,“ povedala Petra Novotná, riaditeľka marketingovej komunikácie Slovak Telekom.

Grantový program pre Elfov

Súčasťou novej komunikácie je aj spustenie spolupráce s internetovými Elfmi, ktorí čistia diskusie na sociálnych sieťach od dezinformácií a vulgarizmov. Aby Telekom pomohol odstrániť časť nenávisti (hejtu) z internetu, rozhodol sa vyhlásiť grantový program cez Nadačný fond Telekom pri Nadácii Pontis pre neziskové organizácie, ktoré si nemôžu dovoliť platiť službu Elfov a potrebovali by ich vo svojej komunikácii. Práve pri ich projektoch a kampaniach sa často stretávajú s komunikáciou plnou vulgarizmov.