Print this page

Najpoužívanejším mobilným zariadením je iPad

Napriek rýchlo rastúcej popularite mobilných prístrojov značky Samsung, iPad zostáva aj naďalej najpoužívanejším mobilným zariadením pre pripojenie k internetu medzi užívateľmi zo Slovenska a regiónu strednej a východnej Európy.

 

 

 

Spoločnosť Gemius skúmala, aké modely mobilných zariadení sú najobľúbenejšie medzi internetovými užívateľmi v krajinách, v ktorých spoločnosť pôsobí.
Na Slovensku dosahuje teraz podiel zobrazení stránok generovaných iPadom 18,6 %, čo znamená pokles o 1,5 percentuálneho bodu od januára 2013.

Na Slovensku je iPhone druhým najpoužívanejším prístrojom (cca 13 % mobilných zobrazení stránok). Tretiu priečku na Slovensku obsadil Samsung Galaxy S III s takmer 5 % zobrazení.

Väčšine skúmaných trhov dominuje iPad. Najvyšší podiel má v Dánsku (47 %), Rusku (35 %) a Moldavsku (33 %). Pozícia tohto prístroja je na väčšine trhov stabilná: mierny pokles alebo nárast v priebehu roka 2013 na väčšine z nich nepresahuje 1-2 percentuálne body, výnimkou je Česká republika, kde iPad zaznamenal od začiatku roka pokles o 4 percentuálne body.

iPad a iPhone sú aj naďalej dva najpoužívanejšie mobilné prístroje internetových užívateľov v regióne CEE. iPhone je dokonca lídrom v Chorvátsku a Macedónsku, kde generuje okolo pätiny zobrazení stránok z mobilných zariadení.

Prístroje od značky Samsung (napríklad vyššie spomínaný Galaxy S III či Galaxy Tab 2.0) zastávajú na väčšine skúmaných trhov vždy tretie miesto po mobilných zariadeniach od spoločnosti Apple.

Dáta pochádzajú z obdobia 21. - 27. 10. 2013, www.rankings.sk.