Print this page

Piano preniklo do Nemecka

Model spoplatnenia obsahu na webe Piano Media začínajú používať aj v Nemecku.


Pay-wall pôvodne zo Slovenska si vybrali dolnosaské noviny Die Neue Osnabrücker Zeitung, ktorý model spoplatnenia využijú na svojom webe noz.de, ako nové digitálne predplatné. Ako informuje Piano Media, pri noz.de bude použitý nový model (Solo Metering payment system), na základe korého bude v systéme 20 článkov zadarmo. Fotogalérie, videá ostávajú zadarmo tiež.

Kto si bude chcieť prečítať viac, môže to získať za poplatok. V začiatočnej fáze noviny ponúkajú skúšobné predplatné na 30 dní, ktoré je nižšie ako plánovaná cena predplatného.

Nový systém ponúka viacero možností spoplatnenia. DigitalMobil na prístup len z mobilu za testovaciu sumu 0,99 eur, neskôr za cenu 4,95. DigitalWeb prístup z počítača za 0,99 eur, neskôr za 7,95 a DigitalPremium, ktorý ponúka neobmedzený prístup z mobilu, cez aplikácie pre iPad aj cez počítač.


Odporúčame aj: Piano sa dostalo do USA, má ho Newsweek

Piano Media je spoločným projektom firiem Etarget a NextBig. Do prevádzky bol systém uvedený 2. mája 2011. Do Piana vstúpilo viacero médií najprv na Slovensku, v súčasnosti služby Piano Media využívajú aj médiá v Poľsku a Slovinsku, onedlho bude systém spoplatnenia využívať aj americký Newsweek.