Print this page

Google Maps vás vráti do minulosti - na ulice, ktoré sú už zbúrané

V týchto dňoch spoločnosť sprístupnila aplikáciu na Google Maps, ktorá umožňuje sledovať, ako sa objekt, miesto zmenilo v priebehu niekoľkých rokov na snímkach Street View.

 

 

"Zhromaždili sme historické zábery z minulých Street View zbierok, ktoré sa datujú od roku 2007, a vytvorili sme digitálnu časovú os," informuje produktový manažér Google Street View Vinay Shet.

Ak vidíte ikonu hodín v ľavom hornom časti fotky na Street View, kliknite na ňu a na osy sa môžete posúvať. Vyberiete si miniatúru a čas, kde môžete vidieť, ako sa miesto menilo v predchádzajúcom období.

Google zdokumentoval priebeh stavieb mnohých významných svetových budov. Napríklad ako je Freedom Tower v New Yorku alebo Štadión svetového pohára 2014 v meste Fortaleza v Brazílii.

„Táto nová funkcia môže slúžiť ako digitálna časovej os z nedávnej histórie, rovnako aj na rekonštrukciu po ničivom zemetrasení a cunami v Onagawe v Japonsku. Dokonca si môžete vyskúšať rôzne ročné obdobia a zistiť, ktoré je najvhodnejšie na výlet do Talianska," píše manažér Google.