Print this page

Gašparovič sa posťažoval na Kisku. Nepáči sa mu, že mu poslal e-mail Reprofoto TA3

Príbeh okolo odďaľovania stretnutia dosluhujúceho a novozvoleného prezidenta pokračuje. Ivan Gašparovič sa posťažoval na spôsob, akým ho oslovil Andrej Kiska.

 


Napriek tomu, že Kiska požiadal Gašparoviča o stretnutie krátko po zvolení, stále ho Gašparovič neprijal a dlho ani na jeho žiadosť nereagoval. Urobil tak preto, lebo sa mu nepáčilo, že ho Kiska požiadal o stretnutie e-mailom. "Neviem, či je to obvyklé, aby úradujúceho prezidenta žiadali o stretnutie e-mailom, myslím, že to nikde vo svete nie je, i keď neskôr prišiel aj list," povedal súčasný prezident v rozhovore pre agentúru SITA.

Viac: Kiska zverejnil Gašparovičovu očakávanú odpoveď

Gašparovičovi sa nepáči ani to, že Kiska s ním komunikoval cez médiá. Je prekvapený zo snahy Kisku sa stretnúť. „Ktorí prezidenti vo svete sa po voľbách takto stretli? Ja si nepamätám, že by sa Bush stretol s Obamom, alebo že by sa stretol Chirac so Sarkozym či Sarkozy s Hollandom. To nie je nejaké obligo, že sa to musí," dodal Gašparovič pre SITA.

Odporúčame aj: V prezidentskom tíme Andreja Kisku budú aj bývalí novinári

„V kampani som sľúbil, že by som chcel poľudštiť politiku, a považoval som za prirodzené, normálne a správne, aby sa stretol zvolený prezident a úradujúci prezident a osobne sa porozprávali o tejto práci. Rozhodnutie pána prezidenta Gašparoviča však beriem na vedomie a nebudem ho pre médiá nijako komentovať," povedal pred časom Kiska.