Print this page

Google ponúka už aj na Slovensku filmy, cez Google Play

Známe filmové hity či klasické filmy si bude možné požičať alebo kúpiť aj v HD rozlíšení.

 

 

Spoločnosť Google sprístupňuje slovenským používateľom ďalšiu službu v rámci multimediálnej online platformy Google Play (play.google.com). Okrem aplikácií, hier a hudby si od dnešného dňa môžu požičať či zakúpiť aj filmy. Služba Filmy Google Play ponúka desiatky tisíc filmových titulov rôznych žánrov a je dostupná cez smartfón, tablet či počítač.


„S našimi partnermi sme intenzívne spolupracovali, aby sme mohli slovenským používateľom priniesť po aplikáciách, hrách a hudbe aj dlho očakávané Filmy Google Play," hovorí Michal Zachar, marketingový manažér Googlu, a dodáva: „Google Play ponúka nové filmy ako aj klasiku, ktorú si môžu používatelia požičať alebo kúpiť a pozrieť na ktoromkoľvek zo svojich zariadení, či už majú tablet s Androidom alebo iPhone. Jednoducho začnú pozerať film na svojom počítači a pokiaľ potrebujú byť mobilní, môžu pokračovať v jeho sledovaní napríklad na tablete."

Služba Filmy Google Play ponúka slovenským používateľom filmy v štandardnom ako aj vysokom rozlíšení z produkcie veľkých medzinárodných filmových štúdií ako Universal, Paramount Pictures, Warner Bros, 20th Century Fox, Sony Movies. Súčasťou ponuky sú okrem klasiky aj filmové novinky ako napríklad 300: Vzostup impéria, Zimný príbeh, Gravitácia, či Späť do ringu. Ďalší obsah bude postupne pribúdať.

Používatelia si film môžu požičať na 30 dní, alebo si ho kúpiť a mať k nemu neobmedzený prístup.

Filmy môžu sledovať na rôznych zariadeniach s operačným systémom Android a iOS, alebo cez webové rozhranie na počítači a to aj bez prístupu na internet. Ceny známych filmových hitov v štandardnom rozlíšení pri požičaní začínajú od 2,99 eur, pri ich kúpe sa cena pohybuje od 7,99 eur.

Možností, ako sa dostať k digitálnym filmom, je viacero:

● Zariadenia s OS Android – používatelia smartfónov alebo tabletov s Androidom kliknú na aplikáciu obchodu Google Play, kde si vyberú film, ktorý si môžu pozrieť priamo na zariadení prostredníctvom aplikácie Filmy Google Play (play.google.com/store/movies), alebo si ho môžu stiahnuť do svojho zariadenia s Androidom a pozrieť sa naň neskôr bez potreby dátového pripojenia.

● Zariadenia s iOS – používatelia iPhonov a iPadov si môžu stiahnuť aplikáciu Filmy Google Play z online obchodu App Store. Filmy si môžu požičať alebo kúpiť na stránke obchodu Google Play (play.google.com). Požičané alebo zakúpené filmy sú okamžite dostupné na pozretie v aplikácii Filmy Google Play na zariadení s iOS.

● Počítače – používatelia s počítačom majú možnosť kúpy alebo prístupu k digitálnemu obsahu prostredníctvom webovej stránky obchodu Google Play