Print this page

Nemecký vydavateľ M. DuMont Schauberg zavádza spoplatnenie od Piano Media Foto: Piano Media

Kölner Stadt-Anzeiger spúšťa na webstránke denníka riešenie Piano.

Nemecký vydavateľ M. DuMont Schauberg zaviedol riešenie na spoplatnenie obsahu od Piano Media na webstránke jedného zo svojich siedmich denníkov. Čitatelia regionálneho denníka "Kölner Stadt-Anzeiger" teraz platia za online obsah po prekročení mesačného limitu voľne dostupných článkov. Pre Piano Media je to druhá veľká implementácia v Nemecku, ktorou pokračuje rapídna medzinárodná expanzia spoločnosti po tom, ako v roku 2013 predstavila riešenie metered paywall, informuje Piano Media v tlačovej správe.

Piano prepojilo jeho softvérovú platformu s CDN (Content Delivery Network) sieťou Edgecast spoločnosti DuMont a vytvorilo tak rozhranie pre ich účtovnícke a fakturačné systémy. "Bol to pre nás náročný integračný projekt," povedal Ján Cifra, manažér pre rozvoj biznisu Piano Media. "Systém SAP ERP spoločnosti DuMont je mimoriadne zabezpečený a my sme si dali záležať, aby sme toto zabezpečenie žiadnym spôsobom neohrozili."

Technológia Piana umožňuje, aby spoločnosť DuMont ponúkala svojim užívateľom rôzne typy prístupov vrátane tzv. "all digital", ktorý zahŕňa prístup cez webový prehliadač, mobilné zariadenia alebo iPad ako aj cez ePaper a ďalšie formy digitálneho obsahu.

Systém spoločnosti Piano Media využíva už viac ako 100 online služieb ako napríklad Newsweek (USA), Neue Osnabrücker Zeitung (Nemecko), DC Thomson (Spojené kráľovstvo) a Agora (Poľsko).