Print this page

 Web Markízy sa pohoršoval nad dievčatkom tancujúcim pri tyči

Redakcia webu tvnoviny.sk sa rozčuľovala na tým, ako 8-ročné dieťa tancuje pri tyči, v skutočnosti ide o ukážku z americkej komédie.

 


Portál televízie Markíza tvnoviny.sk už zverejnil kadečo. Tentokrát sa pustil do moralizovania a kritizovania Američanov.

 

V článku s názvom Publikum v šoku! 8-ročné dievčatko sa na súťaži krásy zvíja polonahé pri tyči sa redakcia pohoršovala nad súťažou krásy pre maloleté dievčatká. „Ešte začiatkom roka sa na webe objavilo kontroverzné video s 8-ročným dievčatkom, ktorého vystúpenie začína nevinne. Po pár sekundách sa však zmení na dokonalú erotickú šou. Publikum je v šoku, porota zhrozená. Jediný, kto sa baví, je starší pán, zrejme starý otec, ktorý neváha vybehnúť na pódium a zasypať vnučku dolárovými bankovkami," píše web.

Na konci autor pridal aj moralizujúce dojmy redakcie: „My v redakcii sme zostali v nemom úžase. Je viac než isté, že zatvoriť ústa si na chvíľu zabudnete aj vy."

Nejde o kontroverzné video, ani experiment a video sa neobjavilo na webe začiatkom roku, ako píšu tvnoviny.sk. Je to ukážka z filmu - táto zásadná informácia v článku chýba. Ide o ukážku z americkej komédie Jackass Presents: Bad Grandpa, ktorá bola uvedená do kín v roku 2013. Herec Johnny Knoxville v príbehu stvárňuje mrzutého starca, ktorý sa musí starať o svojho osemročného vnuka Billyho. Vyrážajú na ceste naprieč Amerikou a vystrájajú. Pri niektorých scénach, ktorých humor je postavený na zveličovaní, sú natáčané reálne reakcie ľudí, podobne ako napríklad pri filme Borat.

Tvnoviny.sk sa inšpirovali podobným článkom na českm bulvárnom webe extra.cz. Článok bol na webe Markízy približne dva dni, po upozorneniach diskutérov ho redakcia bez vysvetlenia stiahla.

Podobné prípady z webu tvnoviny.sk:

Web Markízy šíri starú fámu o tehotných študentkách a orgiách
Web Markízy šíri fámu o neúcte kardinálov k pápežovi
Médiá šíria fámu - peniaze EÚ idú na chov kráv na facebooku

Video, nad ktorým sa pohoršoval web tvnoviny.sk a pod ním ofciálny trailer k filmu Jackass Presents: Bad Grandpa: