Print this page

Biskupom sa nepáči klip mníšky Like A Virgin od Madonny FB Madonna

Mniška spieva pieseň Madonny ako svoju modlitbu. Na youtube patrí jej nový klip "Like A Virgin" medzi súčasných rekordmanov. 

Víťazka talianskej speváckej súťaže The Voice sestra Cristina Scuccia vydáva svoj prvý album. S ním nahrala aj klip, ktorý je cover verziou známeho hitu Madonny z roku 1984 Like A Virgin.

Podobne ako Madonna pred tridsiatimi rokmi, aj mladá speváčka si vybrala na nahrávanie prostredie Benátok. No na rozdiel od vyzývavej Madonny je sestra Cristina oblečená v mníšskom habite s krížom na krku. Speváčka spieva pieseň Madonny so zopätými rukami k nebu a okuliarmi na očiach na nádvorí, pri chráme.

Po štyroch dňoch od zverejnenia na Youtube má klip už dva milióny prehratí, ale aj škandál.
Podľa The Telegraph Tlačová agentúra Konferencie talianskych biskupov video kritizuje. Označila ho za "bezohľadný a vypočítavý komerčný ťah" a kritizuje aj výber piesne, ako aj naivitu speváčky. Kritika prišla aj od katolíckeho časopisu Famiglia Cristiana.

26-ročná mníška, ktorá pochádza zo Sicílie, v rozhovore pre katolícke noviny Avvenire povedala, že si pieseň vybrala sama, bez akejkoľvek túžby vyvolať alebo spôsobiť škandál. „Pri čítaní textu bez toho, aby ste boli ovplyvnení predchádzajúcou interpretáciou, zistíte, že je to pieseň o schopnosti lásky k prebudeniu ľudí, aby sa vykúpili zo svojej minulosti. A takto som to chcela interpetovať ja," povedala mníška, ktorá hovorí, že jej šlo o zmenu "popového tanečného hitu na romantickú baladu."

„Je to viac sekulárna modlitba, ako popová pieseň," povedala.

Niektoré z textov boli vynechané, napríklad: "Gonna give you all my love, boy." Iné upravené.

Na klip reagovala aj Madonna na svojej oficiálnej stránke na Facebooku, kde pribudli fotomontáže, kde je Madonna aj s mníškou a hastage odkazujúce na provokatívne časti textu.