Print this page

Facebook má 1,35 miliardy aktívnych užívateľov mesačne Foto: Facebook 2008

Facebook vďaka mobilnej reklame zdvojnásobil zisk.

 


Najväčšia sociálna sieť Facebook v treťom štvrťroku takmer zdvojnásobila čistý zisk na 806 miliónov dolárov, vyplýva to z finančných výsledkov za tretí štvrťrok, ktoré zverejnila spoločnosť.

 

Jej tržby za tretí štvrťrok boli 3,2 miliardy dolárov, čo je nárast o 59 percent v porovnaní s rovnakým obdobím v minulom roku, podľa agentúry ČTK vďaka silnému dopytu po reklame na mobilných zariadeniach (chytré telefóny a tablety).

Príjmy z mobilnej reklamy predstavujú približne 66% príjmov z reklamy v treťom štvrťroku. Ich podiel tak stúpol z necelých 50 percent pred rokom. Firma pritom začala ponúkať mobilnú reklamu až v roku 2012.

Spoločnosť tiež uviedla, že počet ľudí, ktorí jej služby využívajú najmenej raz mesačne, stúpol na 1,35 miliardy osôb z 1,32 miliardy na konci druhého štvrťroka, čo je medziročný nárast o 14 percent.

"Bol to dobrý štvrťrok so silnými výsledkami. Budeme sa aj naďalej zameriavať na kvalitné poskytovanie služieb našej komunite a budeme naďalej investovať do pripojenia po celom svete."