Print this page

Projekt N štartuje na budúci týždeň. Prvé číslo pôjde do schránok Foto: Projekt N

Projekt N bude už o pár dní realitou.

 


"Budúci týždeň spúšťame provizórnu verziu na web," povedal pre Omédiách.com šéfredaktor Projektu N a bývalý šéfredaktor denníka Sme Matúš Kostolný. Provizórny web odštartuje budúci týždeň na adrese projekt-n.sk. Projekt N tvorí tím ľudí, okolo bývalého vedenia denníka Sme, ktorí z denníka odišli na protest príchodu Penty do Petit Pressu.

Projekt N je stále v štádiu príprav, pričom zdroje sú plánované cez istý druhu spoplatnenia a od investorov. „Sme v štádiu rokovaní s investormi, zatiaľ je to nádejné," povedal Kostolný.
Výsledný projekt, počet ľudí, ktorí ho budú tvoriť, bude závisieť nielen od výsledku rokovaní s investormi, ale aj od samotných čitateľov.„Je to pre nás dôležitá vec, či nás budú podporovať nielen morálne, ale aj finančne," povedal Kostolný.

Odporúčame aj: V redakčnej rade Projektu N budú Šimečka, Kaščák, Bútora a ďalší

Kostolný v rozhovore pre študetnský web Attelier povedal, akú má predstavu o novom médiu: „Chcel by som robiť silný denný web, ktorý je schopný otvárať vlastné témy, prinášať priestor pre verejnú diskusiu a kvalitnou žurnalistickou prácou presviedčať ľudí, že sa oplatí tam chodiť a oplatí sa nás čítať. Radi by sme však okrem silného webu robili aj papierové noviny." Či to bude denník alebo týždenník závisí od investorov ale aj čitateľov.

Do schránok pôjdu noviny N

So spustením webu zároveň mimoriadne výjdu aj noviny s názvom N s podtiulom Noviny k Novembru 89. Monotematicky budú venované 25. výročiu Novembra, budú mať 36 strán a zadarmo sa budú vkladať do schránok v Bratislave.

Projekt N chystá diskusiu

Projekt N na budúci týždeň v pondelok chystá aj Bratislavskú predvolebnú debatu s kandidátmi na primátora - Milanom Ftáčnikom, Milanom Kňažkom a Ivom Nesrovnalom. Moderovať ju bude jeden zo zakladateľov Projektu N Lukáš Fila, ktorý je spolu s ďalším odídencom zo Sme Tomášom Bellom spoločníkom v spoločnosti N Press, ktorá vznikla zo spoločnosti GRAPE 2013. Fila moderoval podobnú diskusiu, ale s prezidentskými kandidátmi, ešte pod značkou denníka Sme. " Takéto akcie budeme robiť podľa príležitosti," povedal Fila.