Print this page

Vzniká nový web pre ženy aj športový web. Stoja za ním odchádzajúci Smečkári Foto: Ženy v meste

Na facebooku sa vytvorila skupina Ženy v meste, ktorá naznačuje prípravu nového médiá určeného hlavne pre ženy. Partnerom bude športový web pre mužov.

 

 

V redakcii denníka Sme dalo kvôli vstupu Penty do vydavateľstva výpoveď viac ako 50 ľudí. Projekt N, ktorý založilo bývalé vedenie denníka Sme, nie je jediné médium, ktoré vzniká. Odchádzajúci redaktori zo Sme sa objavia aj v ďalšom novom médiu, ktoré bude zložené z dvoch partnerských webov - jeden pre ženy s názvom Ženy v meste a druhý pre mužov.

Za ženským projektom Ženy v meste, ktorý používa aj fotky zo seriálu Sex v meste, je Miriam Zsilleová, redaktorka zahraničného oddelenie Sme. V projekte sa objaví aj Veronika Folentová, redaktorka ekonomického oddelenia a šéfka ekonomiky na webe Sme a tiež spolupracovníčky Sme - napríklad Malgorzata Wojcieszyńska, ktorá píše hlavne o Poľsku.

Za športovým je Michal Trško, súčasný šéf športového oddelenia v printe i na webe Sme, spolu s ním editori portálu Sme.sk Michal Červený, Marek Bažík a externý redaktor Sme Tomáš Olšiak.

Oba weby by chceli spustiť už začiatkom budúceho roka, krátko po ich odchode zo Sme.

„Po 20 rokoch pôsobenia v médiách si myslím, že stále chýba ženský web, ktorý bude mať vyššie ambície, než písať o celebritách, diétach a kozmetike nenáročným štýlom," hovorí pre Omédiách.com za Ženy v meste Miriam Zsilleová.

„Máme ambíciu byť aj spravodajský web, písať o aktuálnych veciach z ekonomiky, politiky a spoločenskej diskusie z pohľadu žien. Hovoriť o ich postavení, problémoch pri podnikaní, prekážkach zladiť profesionálny a súkromný život, tlaku spoločnosti a rodových stereotypoch, ktoré ženám hlavne prisudzujú talent byť empatické a o niekoho sa starať, ale už menej schopnosti rozhodovať, tvoriť, presadiť sa aj v mužských odvetviach. Keďže sme novinárky, chceme emócie nahradiť faktami, prieskumami, názormi expertov a korektným štýlom písania," povedala Zsilleová, ktorá minulý rok získala nomináciu na najlepší komentár v printových médiách za komentáre so ženskou problematikou.

Partnerským bude web pre mužov. Názov zatiaľ zakladatelia neprezradili. „Odlíšiť sa v záplave športových webov chceme osobitým prístupom k spracovávaniu obsahu a priniesť aj čísla, ktoré hovoria viac ako len o výsledku. Nechceme si zvoliť cestu zverejňovania veľkého množstva agentúrnych správ. Naopak, chceme autorsky spracovávať najzaujímavejšie témy a čitateľom priniesť pohľad na šport komplexnejším spôsobom. Jasnou prioritou budú pre nás už od začiatku všetky najmodernejšie technológie a využívanie sociálnych sietí," povedal Trško, ktorý bol v minulosti šéfredaktorom Pluska.sk.