Print this page

 Odchádzajúci Smečkári zakladajú nový web Šport.inak Foto: Šport.inak

Šport.inak je názov ďalšieho nového projektu, ktorý zakladajú redaktori, ktorí odchádzajú zo Sme, kvôli vstupu Penty do vydavateľstva.

 

 

Za projektom webu s názvom Šport.inak je Michal Trško, doterajší šéf športového oddelenia Sme, momentálne ešte stále editor spravodajského portálu Sme.sk, redaktori Michal Červený, Marek Bažík a externý redaktor Sme Tomáš Olšiak.

„Veríme, že názov nášho projektu hovorí jasne. Chceme o športe písať inak. Viac vysvetľovať súvislosti, písať o zákulisí športu u nás aj vo svete, písať o veciach, ktoré sú tradičným médiám akosi vzdialené," povedal pre Omédiách.com Michal Trško.

„Denne budeme prinášať rozsiahlejšie témy, ktoré povedia viac, ako len výsledok. Veľmi dôležitou súčasťou nášho projektu budú sociálne siete, chceme spustiť vlastné aplikácie. Chceme byť veľmi aktívni na sociálnych sieťach," dodal.

Web má zatiaľ provizornú stránku sportinak.sk a skupinu na Facebooku.

„Väčšina športového spravodajstva na slovenskom internete vzniká v redakciách dvoch slovenských tlačových agentúr. Autorských textov o športe sa píše len zlomok z celkovo publikovaného obsahu," redakcia tvrdí, že na jej webe to bude inak.

Šport.inak bude partnerským projektom webu Ženy v meste, ktorý zakladajú bývalé redaktorky a spolupracovníčky denníka Sme, ktoré z novín odchádzajú kvôli vstupu finančnej skupiny Penta do vydavateľstva.