Print this page

Do Aktuality.sk sa presunulo vedenie Aktuálne.sk, aj ľudia z TA3 a HN Foto: Aktuality.sk

Aktuality.sk menia sídlo, tím aj zameranie.

 

 

Spravodajský portál Aktuality.sk po desiatich rokov presťahoval sídlo zo Žiliny do Bratislavy. Posledné týždne sa chystal newsroom a prijímali sa noví ľudia. Do Aktualít sa presunuli ľudia z Aktuálne.sk, z TA3 ale aj Hospodárskych novín.

Šéfredaktorom je naďalej Peter Bárdy. Zástupcom šéfredaktora je Jozef Matej, ktorý bol šéfredaktorom v Aktuálne.sk. Z Aktuálne.sk prišiel aj Jakub Filo, ktorú je vedúci editorov. V Aktuálne.sk bol zástupca šéfredaktora. Z Aktuálne.sk prišla redaktorka Annamária Dömeová, ktorá v minulosti písala pre Hospodárske noviny.

Odporúčame aj: Aktuálne.sk má nové vedenie

V tíme redaktorov je Ján Petrovič, ktorý pôsobil v Sita a TASR, Ivana Sladkovská z Hospodárskych novín, Peter Habara a Silvia Majerová z TA3, odkiaľ príde aj ďalšia posila.

Portál Aktuality.sk, ktorý ponúka online spravodajstvo, je súčasťou produktového portfólia Azet.sk, v ktorom 70 %-ný podiel vlastní vydavateľstvo Ringier Axel Springer Slovakia. Aktuality.sk vznikli v roku 2005, momentálne dosahujú do 2 miliónov unikátnych návštevníkov, sú tak jedeným z najnavštevovanejších spravodajských portálov.

Web chystá aj redizajn a s novým tímom má šéfredaktor Peter Bárdy veľké plány: "Cieľom je vybudovať rešpektované médium so silnou značkou, ktorá bude spájaná s vysokou žurnalistickou kvalitou, nezávislosťou, objektivitou a už s názvu vyplýva, že práve aktuálnosť bude to, čo je pre nás veľmi podstatné."

"Pribudne vlastný exkluzívny obsah s dôrazom na domácu publicistiku, občianske témy, kauzy, rozhovory a pokračovať chceme v skvalitňovaní komentárov a publicitstických žánrov vo všeobecnosti. Myslím, že našou silnou stránkou je zahraničné spravodajstvo, ktoré chceme naďalej skvalitňovať," povedal Bárdy.