Print this page

Cena Google pre študentov a mladých novinárov. Stačí rozpracovaný projekt Foto: OSF

Do projektu sa môžte prihlásiť do 7. apríla 2015.

Cena Google pre mladé talenty dátovej žurnalistiky je určená študentom a mladým ľuďom do 30 rokov, ktorí sa prihlásia s nápadom ako využiť a analyzovať verejné dáta a nájsť v nich súvislosti, ktoré unikajú každodennému spravodajstvu a sú dôležité a prínosné pre verejnosť.

Do súťaže sa môže prihlásiť jednotlivec, aj tím s projektovým zámerom (alebo už s rozpracovaným projektom, ktorý ešte nie je hotový). Cena nie je určená aktívnym profesionálnym novinárom a organizáciám.

Čo a ako prihlasovať?

Stačí projektový zámer, nemusíte mať hotový projekt. Vyplňte PRIHLÁŠKU a pošlite s projektom na mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. alebo Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Víťaz získava finančnú odmenu vo výške 830 EUR. Súčasťou výhry bude možnosť vybrať si médium, resp. redakciu, kde by projekt mal byť realizovaný.

Čo má obsahovať projektový zámer?

Kontaktné údaje (meno, priezvisko, rok narodenia, e-mail, telefón, názov a adresa školy) Cieľ projektu (aké informácie chcete získať a ako budú prospešné pre čitateľa/spoločnosť) Spracovanie projektu (akým spôsobom chcete dáta analyzovať) Výsledná forma (aká má byť výsledná vizualizácia, interaktivita, novinársky titulok atď.) Zdroje dát, ktoré chcete využiť.

Majte na pamäti, že výstup je určený čitateľom novín/online formátov.

Aké sú kritériá hodnotenia?

Spoločenský prínos inovatívnosť navrhovaná forma čitateľská atraktivita

Kto a ako vyberie víťaza?

Spomedzi prihlásených projektových zámerov vyberie porota 3 najlepšie. Následne na základe rozhovoru /osobne, skype/ vyberie jeden víťazný projekt.